Melitzanes Tighanites




Innehåll:
3-5 st Auberginer beroende på storleken
Salt
Olivolja till stekning
Smör till stekning

Tillagning:
Skär av den gröna delen på auberginerna, skiva dem i cirka ½ cm tjocka skivor på längden, salta ordentligt på varje sida och låt dem ligga och dra en timma. Skölj sedan i kallt vatten och låt dem rinna av. Stek dem i olja och smör (50/50) tills de blir gyllenbruna och mjuka det tar cirka 20 min. Låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem med tomatsåsen enligt nedan.

Stekningen går att förbereda redan dagen innan, lägg då skivorna i enkla lager med smör/bakplåtspapper mellan varje lager, gärna på ett ugnssäkert fat så är det bara ställa in i ugnen för uppvärmning.

Recep och bild är inskickat av: PA

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera