Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Moussaka




Ingredienser:
auberginer
potatis
tomatpuré
köttfärs
lök
vitlök
salt
peppar
vatten
finhackad persilja
äggvitor
6 msk rivebröd
2,5 dl riven ost

Sås:
7,5 dl mjölk
6 msk vetemjöl
salt
muskot

Tillagning av recept
Bryn köttfärsen fem minuter lite smör. Rör i de hackade lökarna, vatten, tomatpuré, salt och peppar. Låt det koka i 25 minuter medan ni rör i det. Rör till slut i rivebrödet och äggvitorna välvispade och persiljan. Fritera auberginerna och potatisen och låt rinna av på hushållspapper. Varva i långpanna ett lager aubergine köttfärssås potatis, köttfärssås och aubergine. Gör en vit sås och smaksätt med salt och muskot och häll över och häll riven ost överst. Grädda i 180 grader ca 30 minuter eller tills det fått färg.

Servera med grekisk sallad, bröd och oliver och tsatsiki.

Receptet är inskickat av: Lise-Lotte Panaritis

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera