Papoutsakia melitzanes. Fyllda auberginer.




Rätten finns flera olika varianter - man får prova sig fram tills man hittar sin favorit.

Ingredienser
- auberginer
- lök
- vitlök
- 2 ½ dl ris
- ½ kg lammfärs
- 2 dl olja
- riven ost
- salt
- peppar
- mynta

Gör så här
Dela auberginerna och lägg dem i en ugnsfast form. Snitta/kryssa dem på "köttsidan" häll över olja och stek dem mjuka. (Kan ta olika tid beroende på storlek och kvalitet). Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan. Tillsätt riset och låt koka upp några minuter. Tillsätt inkråmet från auberginerna. Stek upp lammfärsen och blanda ihop allt till en köttfärsröra. Låt allt "koka ihop" i ca 15 min. Tillsätt ev lite mynta (himla gott), salt och peppar efter smak.

Fyll auberginerna med köttfärsröran och strö över riven ost. Sätt in i ugnen och gratinera tills osten fått fin färg.

Receptet är inskickat av: Zanét

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera