ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Fyllda paprikor. Stuffed peppers. |
Antal portioner: 4 Ingredienser:
Fylld pakrika och fyllda tomater.
Tillagning av recept Häll ut rikligt med olivolja i botten på en långpanna. Ställ upp parikorna med jämna mellanrum. Fyll dem med köttfärsblandningen. Kom ihåg, att rsiet sväller lite grann, så fyll dem inte ända upp. Lägg på locket och slå olivolja över. Strö över lite oregano. Stek i ugn 45-55 minuter, eller tills paprikorna är färdiga. Denna rätt gär att göra en dag innan servering.
Servera med bröd och tzatziki. Det går också att byta
ut parikorna mot 10 stora tomater eller bifftomater, men kom då
ihåg att tillagningstiden förkortas avsevärt, eftersom
tomater tillagas fortare. Ett problem kan då också bli att
tomaterna går sönder, på grund av för lång
tid i ugnen. Receptet är inskickat av: Benny Östlund
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |