Vaniljglassgratinerade fikon




Ingredienser - 6 personer
- 24 färska fikon
- rivet skal från en apelsin
- ½ l vaniljglass
- 30 g smör/margarin
- 3 msk vaniljsocker
- 6 tsk söt Grand Marnier (eller annan likvärdig likör)

Gör så här
Värm upp ugnen till 210 grader. Ta ut glassen från frysen. Smörj in med smör/margarin 6 st djupa eldfasta tallrikar (eller små gratängformar). Tillsätt lite apelsinsaft, lite rivet apelsinskal och en tesked av söt Grand Marnier till varje tallrik.

Tvätta fikonen och skär dem i tjocka skivor. Lägg upp dem med omsorg på tallrikarna och strö över vaniljsockret. Täck med glass och sätt in i ugnen 20 minuter. Servera efterrätten ljummen.

Tycker man inte om fikon så kan man byta ut dessa till annan lämplig frukt.

Receptet är inskickat av: Zanét

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera