Grekisk spenatpaj




Filodeg
Spenat 400-500g
Gullök 1 st
Purjolök 1 st
Krossad tomat ( en burk 200 g )
Vegetas krydda ( finns på Ica )
Salt & peppar
Smör 3 msk
Olja
Feta ost
Mjölk

Stek purjolök, lök, spenat i olja. Krydda efter smak. Lägg i tomat, smör och ost låt det sjuda ett par minuter. Lägg hälften av filodeg i en långpanna ( braspanna ) varva bladen med olja. Lägg i smeten och gör samma med den andra degen. Häll mjölk ovanpå, så det täcker hela. Picka pajen och skaka så mjölken går ner riktigt. 225-250 c. Låt stå tills den får en gyllenbrun färg.

Lycka till!

Om ni vill så kan man byta ut gullök mot rödlök, den blir lite mildare i smaken + ta bara halva purjolöken. Gott med köttfärssås i också om man varva mellan bladen eller kan man köttfärssåsen sidan om. Det blir gott om mat och är perfekt sen att frysa in.

Smaklig spis önskar Birgitta 63.

Receptet är inskickat av: Birgitta63

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera