ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Grekisk spenatpaj |
Filodeg
Stek purjolök, lök, spenat i olja. Krydda efter smak. Lägg i tomat, smör och ost låt det sjuda ett par minuter. Lägg hälften av filodeg i en långpanna ( braspanna ) varva bladen med olja. Lägg i smeten och gör samma med den andra degen. Häll mjölk ovanpå, så det täcker hela. Picka pajen och skaka så mjölken går ner riktigt. 225-250 c. Låt stå tills den får en gyllenbrun färg. Lycka till! Om ni vill så kan man byta ut gullök mot rödlök, den blir lite mildare i smaken + ta bara halva purjolöken. Gott med köttfärssås i också om man varva mellan bladen eller kan man köttfärssåsen sidan om. Det blir gott om mat och är perfekt sen att frysa in. Smaklig spis önskar Birgitta 63. Receptet är inskickat av: Birgitta63
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |