ÖVÄRLDEN | FASTLANDET | INFÖR RESAN | UNDER RESAN | ÖLUFFA |
OM GREKLAND | FORUM | E-GUIDER | BOKA HOTELL | SÖK |
Stifado från Grekland |
Stifado är en smakrik köttgryta med smålök eller klyftad stor lök. Såsen består av bland annat tomat, vin och kryddas ibland med kanel. Stifado kan göras på olika typer av kött: nöt (beef/moshari), kanin (rabbit/kouneli) och åttaarmad bläckfisk (octapud/chtapodi). Står det endast stifado på menyn så är det i regel nöt som används. Serveras oftast med pommes frites och bröd. Vi tycker det är mycket gott och det är tillagat på rätt sätt.
Stifado. Bilden är från Kiki's Taverna i Kardamili på Peloponnessos.
Receptet nedan är för fyra personer. 1 stor gul lök Tillagning 1. Skala och hacka lök och finhacka vitlök. Receptet är inskickat av: Camilla Eklund
|
HEM |
OM KALIMERA |
STÖD KALIMERA |
COOKIES |
SÖK |
E-GUIDER |
BOKA HOTELL |
ENGLISH |
© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera |