Stifado med bläckfisk




Bläckfisken ska vara rensad från inälvor, näbb och sånt och bankad och skrubbad.

Läggs i kastrull och kokas sakta tills det rikliga spad den ger ifrån sig minskat avsevärt. Det blir en brunröd sås. I en annan kastrull fräser man hackad lök. Vi vill ha massor av lök, men andra vill ha mindre. Sätt till mosade/rivna/hackade mogna tomater, vin, lagerblad, peppar och olivolja. Låt detta koka ihop en stund, så det tjocknar.

Dela den kokta bläckfisken i bitar. Lägg dessa i tomatsåsen och koka alltihop tills det blir en mörkröd röra med möra bläckfiskbitar. Oftast behövs inte salt eftersom bläckfisken är salt i sig. Somliga föredrar rosmarin i stället för lager. Äts ofta kall som förrätt.

Receptet är inskickat av: Monica Pizanias

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera