Tsatsiki från Grekland




5 dl naturell yoghurt
1 gurka
1,5 msk olivolja
0,5 msk vitvinsvinäger
2-3 pressade vitlöksklyftor
Ev hackad dill
Salt, peppar
1 svart oliv till garnering

Låt yoghurten rinna av i melittafilter i några timmar. Skala och riv gurkan grovt. Lägg gurkan i ett durkslag varvat med salt för att dra ur vattnet från gurkan så tsatsikin blir krämigare. Låt stå lika länge som yoghurten. Krama ur gurkan.

Blanda samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera tsatsikin på ett fat, garnera med oliven och ringla över lite olivolja.

Inskickat av Camilla Eklund.

 

Fler recept på grekisk mat »





HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera