Kalimera Grekland Schinoussa.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Att bli matad med snäckor på Schinoussa

En grekisk bild berättar. Avsnitt 14.


Bilden nedan här hämtad från en resenovelltävling som DN hade 1997, och som jag deltog i. Tävlingen hette "Nätets Hemingway" och pågick under sommaren 1997. Jag skickade in tre resenoveller, och en av dem föll juryn på läppen. Den hette "En dag i Schinoussas liv". Jag vann otroligt nog tävlingen, och jag vann ära, berömmelse och 10 000 kr från Fritidsresor.

 

God grekisk mat med skaldjur på Potitis Taverna och Restaurang på i Chora på Schinoussa.

Visst ser jag lite skeptisk ut. Men det var faktiskt gott, fast lite väl många. :-D

 

Bilden är från gamla Taverna Pothiti på Schinoussa. Vi satt på tavernan och en liten gumma dök upp med ett fat snäckor som hon ville bjuda på. Nja, tänkte vi, det där ser inte nyttigt ut, men för att inte vara oartiga sa vi ändå ja, och så ville vi imponera på alla andra som satt på tavernan. Gumman fiskade upp en stoppnål ur förklädet, petade ut innehållet ur en snäcka i taget, som hon sedan under vild förtjusning matade oss med.

Det var faktiskt ganska gott, och smakade ungefär som kyckling. Det var bara det att hon aldrig slutade, en var väl okej, men hon var snabbt uppe i ett tjugotal var. Till sist tog vi oss mod och sa nej tack. Då satte sig alla greker runt henne och åt för glatta livet, och log åt oss, och vi log tillbaka.

Så kan det gå när snäckan är på.

 

PS. En vacker dag ska jag lägga ut hela novellen "En dag i Schinoussas liv", som slutar så här: "Det hade gått en dag, en dag av ljusa minnen, en helt lycklig dag. Vi somnade med fåniga leenden och en stilla undran om vad morgondagen skulle erbjuda på en liten glömd ö där det aldrig händer något och aldrig någon kliver av."

 

Fler avsnitt från serien "En grekisk bild berättar" »
LÄS MER OM SCHINOUSSA

Om Schinoussa Resa hit Resa runt Byar Stränder Sevärdheter Vandra
Boka hotell Bilder Väder Karta Resebrev Forum E-guide
HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera