Plakias på södra Kreta

Plakias på södra Kreta.Plakias en mycket trivsam turistort för dig som vill ligga still och ta det lugnt, och för dig som vill se dig omkring. Själva byn är ganska liten och är koncentrerad till västra delen av stranden. Den lågmälda turismen är en av anledningarna till att Plakias har ökat i popularitet under senare år.

Stranden är extremt lång och det råder aldrig någon trängsel. Längs stranden går en gångväg som kantas av skuggande tamarisker. Här är det många som sitter och gottar sig åt solnedgången innan de går ut och äter middag. Längs bilvägen som går ovanför stranden ligger hotell, pensionat, tavernor, kaféer, barer, resebyråer, butiker och supermarkets på en enda lång rad. Vid bortre delen av stranden, innan småbåtshamnen, ligger det man skulle kunna kalla Plakias centrum. Här ligger tavernor, barer och kaféer strategiskt placerade längs med vattnet.

Skulle du tröttna på stranden i Plakias har du många andra stränder att välja på. Som Souda beach, Amoudaki beach, Amoudi beach, Damnoni beach och Skhinaria beach.

Plakias finns med i vår E-guide om Rethymnon län.

Boka hotell i Plakias här »

E-guider om Kreta
Chania län »
Retymnon län »
Heraklion län »
Lasithi län »

Tillbaka till bilderna från Kreta »
Tillbaka till sidan om Kreta »
Startsida »

Sök »

Forum »

E-guider »

Boka hotell »

Facebook »

Kalispera »

Picturesfromgreece »

© 1997-2018 Janne Eklund/Kalimera