Resebrev från Samos

Samos 15 - 29 juli

Efter 2 veckor på Samos kan man inte vara annat än nöjd.

Vi bodde i Pythagorion som var jättebra, eftersom flygplanet landar där, så gick det väldigt fort att komma på plats. Det kändes som att få en extra dag när man slapp bussresor o båtresor som ju är fallet till många andra grekiska öar.

I Pythagorion fanns allt. Bad, shopping, oändligt med barer o restauranger, några diskotek för yngre, arkeologiska sevärdheter.

En restaurang vi starkt kan rekommendera är Aphrodites som ligger ett kvarter upp ifrån hamnen, bra service o fantastisk mat, men åker vi tillbaka blir det nog den lilla fiskebyn Kokkari som är lite mindre, men charmigare.

Eftersom jag är intresserad av arkeologi så var nog Pythagorion det bästa för mig som förstagångsturist på Samos, för det kryllar av sevärdheter av den typen där.

Att hyra moped är ett måste (eller bil) på ön. Den är väldigt grön o vacker o bra vägar att åka på o det finns mycket att se, så det första man ska göra när man kommer ner är att köpa en av dom här blåa böckerna om Samos som finns överallt, de finns på Svenska (ca:50 :-) o själv klura ut vad som verkar intressant. Stränderna är bra, dock ganska mycket sten, vilket jag föredrar framför sand som kryper in överallt.

Läs fortsättningen här »

Hälsningar Lasse


Samos på Kalimera »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera