Om Zakynthos

Jag skall försöka göra en sammanfattning om vår resa till Z de två första veckorna i juni. Vi var två vuxna och två barn 7+10 år. Vi hade en jättebra semester med fina stränder, god mat och härliga utflykter runt ön. Beträffande priserna som diskuterats mycket på Kalimera sista tiden är jag av den åsikten att JA, det har blivit dyrare sedan årsskiftet, vilket också grekerna själva hävdar. Men eftersom vi gillar Grekland och tycker att man ska kunna unna sig något när man är på semester försöker vi bara att undvika de värsta turistfällorna, vilket är detsamma som att kasta pengarna i sjön (eller havet)!

För er som inte varit på Zakynthos förut så kan jag nämna några saker som jag tycker är värdefullt att känna till.

Argassi beskrivs i katalogen som en fd fiskeby vilket det INTE är nu. Argassi se ut som vilket turistställe som hälst. En huvudgata som går genom byn samt massa tvärgator till den. Stranden i Argassi är inte särskilt rolig, det går att bada men den är max 4 meter bred.

Det finns solstolar att hyra men dom flesta turisterna ligger vid poolen på hotellen eller åker hyrbil eller vespa till dom närliggande stränderna på Vasilikos halvön. Dit är det dock mellan 6-12 kilometer. Om man inte åker dit kommer ni att bli jättebesviken på stränderna på Zakynthos. Den bästa beachen är Gerakas. Annars kan man åka till St. Nicholas Beach. Dit går det badbuss från A. Den är dock per dag.?proppfull. Solstolarna kostar 8 Euro för två

Om ni vill lägga pengarna på annat köp i stället egna parasoller i på supermarket för 6 E och sola på luftmadrasser.

Restaurangerna som Apollo rekommenderar i sina pärmar är prisvärda och bra, Three Brothers t.ex är en utmärkt fiskrestaurang

Ett bra ställe med fin utsikt är Target som ligger högst uppe i byn
om ni tittar från huvudgatan upp mot berget. Dit går en gratis minibuss från stora tvärgatan som utgår från hotell Castello Beach förbi restaurang The Green Frog uppe i backen ca 400 m upp. Har även grekisk afton på lördagar. Kostar inget extra.

 Annan restaurang med kanonfin utsikt är vid The Castle (borgen)som ligger uppe ovanför Zakynthos stad. Dit måsta man ta taxi. Bästa utsikten på hela Zakynthos och man kan ta kanonfoton. Åk också gärna till Keri ända till fyren, som har fin utsikt över havet.

Som jag skrev på nätet är det betydligt billigare att handla mat på "stormarknaden" DIA än på Supermarkets i Argassi. Ligger utanför Zakynthos stad ca.4 km från Argassi. Taxi 5 E enkel. Detta tjänar ni lätt in på första matkassen. Handla gärna för mins en vecka på en gång. öl, läsk, vatten , frukost, melon mm. Kostar i vissa fall en tredjedel …..

Några ord om Laganas. Består av en jättelång huvudgata med hundratals barer, restauranger mm. Alla spelar sin musik högt! Gästerna är mestadels fulla ungdomar från England. Stranden är något bättre en Argassi men fullt med folk. Inget att rekommendera för barnfamiljer eller andra som vill ha det lite lugnare. Om man vill roa sig går det utmärkt i Argassi.

Jag rekommenderar att hyra bil eller vespa och åka runt för att få uppfattning av Zakynthos. Det är en vacker ö och stannar man bara i Argassi eller Laganas har man missat mycket.

När det gäller båtturer runt ön skall man inte åka med de som arrangeras av resebolagen. Köp den i stället på gatan för 16 E för vuxna och gratis för barn . Det finns tre konkurrerande som bjuder över varandra Kolla runt innan ni bestämmer er. Ta med mkt vatten på båten samt fikakorg, svindyrt på båtarna….

Åk gärna till Zakynthos stad som är mysig liten stad med många bra restauranger o roligare affärer än på turistorterna.

Mvh Martin

 

Zakynthos på Kalimera »
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera