Naxos är bästa ön i Grekland

Under de fem år som gått sedan vi bestämde oss för att båtluffa första gången har vi varit ute två veckor varje år och besökt totalt 11 öar; Santorini, Paros, Antiparos, Naxos, Amorgos, Syros, Sifnos och Milos samt Chios, Samos och Ikaria.

Vi var båda 55+ när vi förberedde oss för den första resan och vi var mycket glada för alla de tips vi fick genom www.kalimera.nu.

Första året var det en tillfällighet att vi hamnade på Naxos. Efter det har det varit en självklarhet att våra resor skall omfatta denna ö, som efter vår mening, har det mesta av bad, stad og bergslandskap. De långa sandstranderna från Agia Anna och söderut på västkusten är helt fantastiska! Naxos stad är en av de mysigaste vi har upplevt. Du kan själv välja om du vill hyra bil eller ta bussen runt ön. Upplevelserna med naturen och kulturen blir lika stora.

I år gick vår resa till Naxos - Amorgos - Naxos - Santorini från 13 till 27 september. För första gången bestämde vi oss för att reservera lägenhet i förväg och gick på Kalimeras rekommendation; Honey Moon Beach Hotel på Santorini och Elenis Rooms på Amorgos. Vi blev inte besvikna! Vi vill därför berätta om vårt hotell på Naxos:

För "gott vuxna" människor kan det vara bra att lägga på några få Euro och bo mycket bra utan att det kostar för mycket. Hotel Spiros på Naxos har blivit det stället som vi kommer tillbaka till sommar efter sommar. Vi blir alltid varmt mottagna av Katerina och hennes son Stelios som driver stället. Hotell Spiros har både en- och två rums lägenheter med en eller två balkonger, A/C och bra standard. Det består av flera låga hus, som ligger runt poolen, där det också finns en bar som serverar frukost och drinkar. Hotell Spiros ligger i ett stilla område 100 m från Agios Georgios beach. Det är 200 m till busshållplatsen om man hellre vill åka till Plaka eller någon av de andra långa sandstranderna och det ligger på lagom gångavstånd till centrum. Juni och september ä de bästa månaderna tycker vi.

Boka Hotel Spiros här »

Hälsningar Gunilla Obert og Svein Dahl


Naxos på Kalimera »
Fler resebrev från 2003 »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera