En vecka i underbara Agia Pelagia

Sitter här och drömmer oss tillbaka till vår familjeresa till Agia Pelagia på Kreta.

Vi (jag, min man och våra 2 barn som var 8 och 10 år då vi åkte) hade först bokat en 14-dagars resa till Turkiet. Omständigheter gjorde att vi fick boka om resan och då valde vi en vecka på detta underbara ställe istället!

Vi åkte som sagt till den lilla byn Agia Pelagia och anlände till vårt hotell Pela Mare kring midnatt. Vi inspekterade snabbt vår lägenhet och konstaterade att den var perfekt för oss. Pela Mare ligger "uppe på berget" med en fullständigt underbar utsikt ner över byn och den lilla stranden med restauranger och annat. Det första vi gjorde var att gå ner i poolbaren och skåla in vår semester med vin, öl och milkshake till barnen…

Eftersom vi kom mitt i natten var det först dagen efter som man riktigt kunde se hur allt egentligen såg ut. Vi var mer än nöjda! Barnen älskade hotellet och poolen. Det var lugn och ro och ett strålande väder.

Det var en liten strapats att ta sig ner till byn (eller framför allt upp igen!), vägen slingrade sig ner för berget men med bra skor och vattenflaskor i ryggsäcken var det inga större problem. Jag kan tänka mig att det hade varit besvärligt om man hade haft mindre barn än våra men det finns ju andra hotell att välja nere i byn i så fall.

Stranden var liten och mysig. Man kunde lätt ha full uppsikt över barnen och på kvällarna när vi ätit så brukade dom gå ner på stranden och plocka stenar och annat och vi kunde lugnt sitta kvar och prata och ändå se vad de höll på med. Vi provade lite olika matställen och de flesta var bra. Vi fick dock ett favoritställe (där det fanns en svensk servitris) så dit gick vi naturligtvis när vi skulle äta vår avskedsmiddag. När vi varit i byn på kvällarna tog vi alltid taxi "hem" igen och passade då på att handla mat och dricka med oss till lägenheten så vi slapp gå att bära på det.

Vi varvade dagarna mellan poolbad och strandbad. En dag gick vi nerför berget på andra sidan och besökte Lygaria Beach där man också kunde äta på kvällarna men det provade vi aldrig på denna resa. Barnen hittade några kompisar på hotellet och vi var med på en grillkväll som hotellet ordnade där alla barnen lekte i timmar när vi ätit.

Hotellet är ett lugnt ställe och det finns ingen störande trafik. Personalen var trevlig och då speciellt killen som jobbade eftermiddag/kvällsskiftet. Vet inte hur många kort ungarna tog på honom?! När barnen somnat på kvällarna satt jag och min man och njöt av utsikten från den stora balkongen, spelade lite kort och hade tid att prata med varandra.

När veckan var slut var det ingen av oss som var redo att åka. Vad gör man då? Jo, man åker dit igen! Vi har bokat en resa dit i juli, hurra! Denna gång stannar vi 14 dagar. Kanske hyr en bil ett par dagar och ser oss omkring? Besöker Knossos? Vem vet? Det är väl det som är meningen med semester, inga krav och göra som man vill!

Misstänker att vi blir precis som det äldre paret som bodde på vårt hotell. Återvänder många gånger. Dom var där för 4:e gången. Fast vi kanske provar andra ställen emellan....

Hälsningar från Familjen Backman i Häljarp


Kreta på Kalimera »
Fler resebrev från 2003 »
E-guide om Chania län

E-guide om Heraklion län

E-guide om Lasithi län

E-guide om Rethymnon län

42 A4-sidor och 158 bilder
Beställ Chania län »

20 A4-sidor och 72 bilder.
Beställ Heraklion län »

19 A4-sidor och 67 bilder.
Beställ Lasithi län »

25 A4-sidor och 96 bilder.
Beställ Rethymnon län »
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera