Paradiset Amorgos

Vi upptäckte Amorgos denna semester, o denna ö kan ej beskrivas i ord. Om man är ute efter hålligång, ska man inte resa hit, men om det är bad, sol o uppladdning som gäller, så finns det nog inget bättre mål för resan.

Vi startar tidigt i Köpenhamn, flyger till Kos, för att sedan ta färjan till Amorgos. Råkar ut för stark blåst, o får ligga i Leros hamn i ca 5 timmar tills havet lugnar ner sej. Blir uppraggade av Stromantia som äger Villa Katapoliani, som visar sej vara ett perfekt boende som vi gärna kan rekommendera.

Hyr Vespa o ser oss omkring på ön. Besöker munkklostret, där jag som felklädd kvinna ej bli insläppt, men maken intygar att det var värt att gå de 244 åsnetrapporna upp, trots att kvicksilvret visar över 30 grader.( det står i Vilmaguiden att man lånar ut kläder vid ingången, men det är fel, så vill man vara säker på att komma in så ta med kläder för ändamålet.) Naturligtvis tar man en drink o ser på filmen på LE GRAND BLUE.

Efter 10 underbara dagar tar i oss vidare till Athen via Naxos,o hem till kylan i Skåne, men nya biljetter är i skrivande stund redan bokade till augusti 2005.

Hälsningar Anki o Thomas


Amorgos på Kalimera »
Fler resebrev från 2004 »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera