Kato Daratso väster om Chania på Kreta

Efter att ha arbetat som reseledare på Rhodos under 80-talet var jag lite skeptisk över att inte åka till "min" ö i år - Kreta kändes mest lite som en reserv. Fast jag resonerade som så att kommer jag bara till Grekland och får prata lite med befolkningen så spelar det kanske inte så stor roll var jag var…och så rätt jag fick!

Vi landade sent och anlände till vårt hotell först vid midnatt nu i juli. I receptionen stod en äldre grekinna som fullkomligt svadade över av lycka när hon hörde att jag kunde lite grekiska! Senare framkom det att hon var ägarinnan till lägenhetshotellet "Lotus" i Kato Daratso och vi fick många pratstunder under de två veckor jag och min familj bodde där. Ett mycket trevligt hotell med en ofattbart ren pool!

Kato Daratso var genuint - vi hade 4 badvikar att välja emellan och blåste det i den ena var det bara att välja någon annan om man föredrog det. Strandens befolkning var till stor andel grekisk befolkning och det var härligt. Över huvudtaget tycker jag det kändes väldigt äkta i Kato Daratso. Visst hittade vi de vanliga turistaffärerna, super market osv, men inklämt emellan låg de grekiska husen där den inhemska befolkningen bodde.

Vi traskade upp till Elisabeh vid torget i byn Daratso och vi besökte även Galatas. God mat och mycket vällagad.

Prisnivån var bra överlag; en moussaka för ca 40:-, grekiska sallad 35:-, tzatziki 25:-, Retsina (500 ml) 30:-.

Däremot är införandet av Euro en smärre katastrof för de flesta greker; levnadsbilden har ändrats katastrofalt då maten många gången blivit dubbelt så dyr!

Grekland i mitt hjärta; jag ska åka tillbaka till Kreta och givetvis Rhodos igen.

Mvh
May-Louise


Kreta på Kalimera »
Fler resebrev från 2004 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera