Resebrev från Grekland

   
Resebrev från Rhodos

Den 20 juni åkte jag och min fru ner till Rhodos på en ospecificerad resa för att fira vårt silverbröllop. Resan ner gick bra, åkte med Apollo (SAS). Saknade dock filmen på flyget. Men tack vare lite korsord så gick tiden ganska fort ändå.

Reseledaren i Transfern till hotellet varnade för "Time share" försäljare. Eller vad det nu heter. "Time share" = en form av försäljning av andelslägenhet eller hotell. Det var tur, för just dessa råkade vi utför. Det var 2 norska tjejer och en norsk kille. De presenterade sig, och sa att de kom från Greece Club. Något som vi inte kollade om det stämde. De intervjuade oss om resan och hotell m.m. Sen fick vi ta en lott, och naturligtvis vann vi en lyx-kryssning. Denna kryssning skulle ske nästa dag kl 10:00 De ville hämta oss på hotellet och köra oss in till Rhodos stad. Men eftersom vi inte "visste" vilket hotell vi bodde på, bestämde de en mötesplats. Nu var vi varnade, så vi dök aldrig upp på denna mötesplats.

För övrigt gick resan utan problem. Vi fick se Grekland ta sig vidare i fotbolls-em. Bara det var en upplevelse ut över det vanliga. Det var första gången vi var på Rhodos, men troligtvis inte sista. Vår favorit ö är Kos. Rhodos var lite större, annars var det ganska likt Kos. Vi saknade dock våra vänner på Kos. Men vi hittade snabbt ett par favorit restauranger och en favorit badstrand.

På vår bröllopsdag fick vi se Sverige spela oavgjort mot Danmark. Priset på mat var överkomligt. Det billigaste vi åt gick på 8,40 € för 2 ink vin/öl. Och det dyrast var 18,20 €. En bra bit under vad vi hade fått betala för maten här hemma.

Vi hyrde bil en dag för att få se lite mer av ön. Det kostade 25€ för en dag. Det var en Hyundai Accsent med AC. Denna bil skulle kosta mer, men eftersom han inte hade den bil inne som vi ville ha, så fick vi denna till ett lägre pris. Jag hade Kalimera-tröjan på mej då vi hämtade bilen, och killen som hyrde ut, blev mycket intresserad och var inne och kollade denna sajt (Kalimera.nu).

Det var en underbar vecka, nu ser vi fram mot den 27 augusti då det bär av mot Kos i 14 dagar. Har sett Grekland vinna fotbolls-EM nu i kväll. Har ringt ner och gratulerat våra vänner på Kos och även en nyvunnen vän på Rhodos.

Hälsningar Kjell och Monica från Asmundtorp

 


Rhodos på Kalimera »
Fler resebrev från 2004 »


© 1997 - 2005 Jan Eklund / KALIMERA | TA DET LUGNT - Internet: www.kalimera.se - E-post: kalimera@kalimera.nuHEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera