Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Pythagorion för tredje gången

För tredje året i rad besöker vi Samos och bor då givetvis i Pythagorion hos familjen Mathios på hotell Zorba.

Pythagorion är ett självklart val för oss eftersom det är så gemytligt, pittoreskt och småmysigt, dessutom inte längre än 10 min färd med taxi från flygplatsen. Förra året bodde vi en vecka i Kokkari men det var inte enligt vårt tyckte lika genuint som Pythagorion och dessutom fruktansvärt mycket mygg på kvällar och nätter.

Vid tidare besök på Samos har vi varit i Votsalakia, Marathokampos, Karlovassi och Vathi men vi tycker att det är mysigast att bo i Pythagorion.

Från hotell Zorba har vi en kanonutsikt över hela hamnen med inloppet och vidare mot Turkiet. Zorba ligger mitt emellan strandpromenaden och huvudvägen till Vathi, tillräckligt mitt i för att inte bli störda av bilar eller folklivet kring strandpromenaden, bara ett stilla sorl. Eftersom vi har tonåringar som älskar att bada och lapa sol så är det förstås stranden och havet som lockar mest.

Vi brukar hålla till på den lilla strandremsan som ligger alldeles framför restaurang Faros. Det är en fin klapperstensstrand som övergår till fin sand när man kommit ut en bit i vattnet. Måltiderna mitt på dagen intar vi på rest. Faros där maten smakar bra, till ett vettigt pris och där ägarna till rest. är mycket trevliga och måna om sina gäster. På kvällarna brukar vi äta antingen på rest. Platania mitt emot museét eller rest. Ambrosia på hamnpromenaden. Det finns också en rest. som ligger i närheten av rest. Platania i en trädgård med mur runt där det också serveras mycket god mat dock får man vänta ganska länge eftersom det är ett populärt ställe.

Våra smultronställen på Samos är bergsbyarna Manolates och Vuorolites samt stranden Psili Amos, mitt emot Turkiet. Vi brukar också besöka klostret Spilliani och den utgrävda tunneln en bit ifrån klostret, det är gångavstånd från Pythagorion. Vår lilla lyxpärla är dock ön Samioupoula dit man åker båt från hamnen i Pythagorion då gärna med båten Agia Irini under kapten Jiannis befäl, vill man ha det lilla extra åker man med kapten Jiannis och hans besättning.

Hälsningar Rita

 

Samos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera