En semestervecka i Bali på Kreta

Tänkte skriva några korta rader om en mysig by på Kreta. Förra sommaren när vi bodde i Agia Pelagia (som också är en mysig by!) hyrde vi en bil och gjorde ett stopp i Balí och vi kände genast att vi måste tillbaka och utforska detta ställe!

Så första veckan i juli återvände vi och det ångrar vi inte! Hotellet vi valde heter Ormos Atalia och det ligger högt upp med en fantasktisk utsikt över havet och byn. Byn centrerar runt den lilla hamnen med restauranger, tavernor och små söta affärer. Stränderna är uppdelade i 4 st i lagom storlekar där vi tyckte bäst om den som låg längst bort från hamnen. Så det blev rejäla promenader i väldigt kuperad terräng varje dag laddade med ryggsäckar och vattenflaskor. Men inget är väl härligare än att varm och svettig kasta sig i de blå böljorna??

Vid vår favoritstrand fanns det gott om utmärkta Tavernor att luncha på och man hittar snabbt sin favorit. Jag tror vi hade samma solstolar och parasoller hela veckan! Fast det belönades med att de blev billigare och billigare att hyra dem för varje dag. Mycket välskött av en ung kille som höll "sin" strand ren och fin.

Otroligt sköna sena eftermiddagar tillbringades på balkongen i skugga med något gott att dricka och kanske en runda Yatsy innan man framåt kvällen gick ner och valde en restaurang runt hamnen eller en bit upp i nån gränd. Bästa utsikten hade Panorama precis ovanför piren men vi tyckte inte att deras mat var den bästa. Då valde vi hellre en restaurang nere vid stranden där både mat och service var utmärkt. Kommer man tillbaka till samma restaurang många gånger så blir man väldigt trevligt omhändertagen. Också en viktig skön känsla när man har semester.

Vår lugna sköna vecka avbröts för en dag med att hyra en bil och köra in till Heraklion. Vilket äventyr! Vilken trafik! Vilken röra! Men gud så kul vi hade. Tror aldrig jag skrattat så mycket över att försöka hitta en parkering. Men det lyckades tillslut och vi fick några timmars shopping i storstan innan vi återvände till lugnet i "vår" by igen...

Vi kan helt klart tänka oss att åka tillbaka igen och den gången vi kanske t o m tar med oss barnen ;-)

Hälsningar Stina och Anders


Kreta på Kalimera »
Fler resebrev från 2005 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera