Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Sporaderna. Del 1. Skopelos & Alonissos

27 maj
Avresan från Kastrup till Athen går enligt tidtabellen. Vi tar oss in till Syntagma och vidare till Omonia, där vi tar in på hotell. På kvällen promenerar vi till Monastiraki för att äta. Innan vi går tillbaka till hotellet går vi in till Brettós i Plaka och tar en 7* Brandy för att somna gott.

28 maj
Vi tar oss till Syntagma för att möta Lars och Kerstin som anländer idag. Vi tar gemensamt bussen från Syntagma till Lissionstationen, där långfärdsbussarna som går norrut utgår ifrån. Vi får springa och köpa biljetter för att hinna med bussen som ska gå till Agios Konstantinos. Efter 2,5 timmar är vi framme, hittar hotell med en gång. Vi strosar runt och njuter av att vara tillbaka i Grekland. På kvällen äter vi först middag, senare går vi vidare och intar kaffe och Metaxa.

Skopelos

29 maj
Vi ger oss iväg till hamnen och köper biljetter till Flying Dolphin som tar oss till Skopelos. Framme blir vi raggade av "the Captain" som erbjuder oss rum. Rummen är helt OK, men jag vill hitta Stella Rooms som blivit rekommenderad. Kerstin och jag ger oss iväg för att leta. Det är inte lätt att hitta stället, men till slut får vi napp. Vi hittar Stella i trädgården och hon visar oss rum, vi tycker att dessa rum är helt OK. Stella ringer efter Jannis, det är han och frun som är värdarna. Vi bjuds på plommon i massor under tiden. Stella är en jättetrevlig dam visar det sig. Hon bor i ett annat litet hus i denna stora trädgård. Då vi fått rummen går vi ner till "bystranden" och tar oss ett dopp, vattnet är varmt och skönt. På kvällen äter vi god mat på en av tavernorna i Skopelos stad.

30 maj
Vi tar bussen till Panormos, badar och snorklar. Vattnet är helt underbart, det är så himla klart. Vi äter lunch på en av tavernorna på stranden. Det visar sig att kvinnan som äger stället tillsammans med sin grekiske man är danska, hon är jättetrevlig. Mycket god mat serveras. Vi tar bussen tillbaka. Efter att vi ätit middag på en taverna utmed strandpromenaden, blir vi inbjudna på en annan taverna, där bjuds det på både mat och dryck. Vi bara väntar på att då vi ska resa oss, att nu kommer notan, men nej, vi blir bjudna på allt. Under alla våra resor till Grekland har aldrig något sådant inträffat, jag menar att ha blivit bjudna på så mycket på ett och samma ställe.

 

Tavernan i Panormos på Skopelos.

Tavernan i Panormos på Skopelos.

 

 

31 maj
Vi hyr scooter, kör längs västkusten upp till Glossa och Loutraki. Vi badar vid Milia. Lunch blir det på taverna i Loutraki som ligger precis vid vattnet med utsikt mot Skiathos. Vi fortsätter vidare till ostkusten och Agios Ioannis, det är en kyrka som ligger högt uppe på en klippa, mycket sevärd! Efter det bär det tillbaka till Skopelos. På kvällen går vi faktiskt till tavernan där vi blev bjudna kvällen innan. Även denna kväll bjuds det på mycket förutom det vi beställde.

 

Kyrkan i Agios Ioannis på Skopelos.

Kyrkan i Agios Ioannis på Skopelos.

 

1 juni
Vi kör med Scooter även idag. Först till ett nunnekloster, det heter visst Evangelistria, det ligger inte långt från Skopelos stad. Vägen upp är en väldigt dålig grusväg. Efter besöket kör vi västerut igen, badar i Kastani, lunchar i Panormos och tar ett kvällsdopp i Stafilos på vägen tillbaka. Det är vår sista kväll på Skopelos och även denna kväll går vi till samma taverna för att äta och dricka så otroligt gott och mycket igen.


Alonissos

2 juni
Vi åker med Flying Cat 5 till Alonissos, en betydligt trevligare båt än Dolphin! Jannis hade ringt över till Alonissos till en vän som hyr ut rum. Kerstin och jag följer med, och vi bestämmer oss för att bo hos honom. Senare på dagen då Tommy och jag lunchar bestämmer jag mig för att leta reda på Pension Nina som Janne rekommenderat. Ett sådant underbart ställe!!! Lars och Kerstin har utan vår vetskap också varit där och tittat på rum, vi bestämmer oss att från nästa dag bo där istället. På kvällen intar vi god mat och dryck på en trevlig taverna.

3 juni
Efter flytten och en sen frukost på balkongen, går vi till klipporna och badar. Vi snorklar där och får uppleva väldigt mycket vackert "fiskliv". På eftermiddagen bjuder Kerstin på lunch på balkongen med mycket god mat och dryck. På kvällen blir det som vanligt god mat och dryck, som avslutas på balkongen med lite dricka och en helt underbar utsikt över hamnen.

 

Utsikt från Pension Nina på Alonissos.

Utsikt från Pension Nina på Alonissos.

 

 

4 juni
Vi hade hoppats på en båtutflykt till marinparken som är omtalad, men vi är för få turister, så det går ingen tur. Vi hyr scooter och kör upp till Chora, en jättemysig gammal by. Därifrån kör vi till Steni Vala på ostkusten och badar, själva strandremsan är väl ingen höjdare, men vattnet kanon. Vi intar lunch i samma by, som har en jättefin liten hamn för bl a segelbåtar som hittat dit. På vägen tillbaka till Patiri kör vi ner från huvudvägen, genom olivlundar ut till Tzo tzi Gialos som är en av alla badvikar på Alonissos. På kvällen äter vi middag på en av tavernorna nere i hamnen.

5 juni
Idag har vi bättre tur, det går en liten båt som tar oss ut och runt Peristera Island, och vidare tillbaka till Alonissos, med flera strandhugg för bad och besök i en grotta. Tyvärr ser vi varken sälar eller delfiner, men upplever en fantastisk dag på sjön. Denna kväll blir vår sista tillsammans med Lars och Kerstin, de ska resa hemåt imorgon. Vi har haft så himla trevligt tillsammans dessa dagar som passerat!

 

Från grottan på Alonissos.

Från grottan på Alonissos.

 

Skopelos på Kalimera » | Alonissos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera