Resebrev från Grekland 2006

 

© Text & Bild: Karin och Riitta

Tillbaka till Aten, 4 - 8 januari 2006. Vi gör vårt bästa för att vända uppochner på stan - och lyckas nästan.

Vid tangentbordet: Karin.

Onsdag.
Det började precis som i Sällskapsresan. En enda väska snurrade runt, runt på bagagebandet, och det var inte min… Efter fjärde varvet gav jag upp och gick till informationsdisken, där man kunde meddela att min väska var kvar i Amsterdam. De skulle skicka den med ett senare plan, och leverera den till mitt hotell någon gång under natten. Nåja, fördelen var ju att jag slapp kånka på den till hotellet. Nackdelarna var något fler, men kunde övervinnas om det bara gällde för en natt. Så vi tog oss ut till bussen och haffade ett par bra platser. Det kändes förunderligt välbekant. Nu hade vi riktmärken utefter vägen, och resan kändes väldigt kort. Det satt ett svenskt par i närheten och verkade litet vilsekomna, så vi hjälpte dem tillrätta och pekade ut vägen till deras hotell när vi kom fram till Syntagma.

När vi kom in genom dörren till hotell Adonis, möttes vi av orden: "Welcome home, ladies!" Och precis så kändes det. Nu var vi hemma igen! Marianne hade sett till att vi fick ta över det rum de nyss hade lämnat, med den fantastiska utsikten upp mot Akropolis. Vi bara ställde ifrån oss väskorna och gav oss iväg ner till närmsta varuhus, Hondos Center, så att jag kunde inhandla litet toalettartiklar. Jodå, trappan upp till skivavdelningen lockade och drog, men just nu var tandborste och litet akutsmink viktigare. Tillbaka på hotellet fick vi tag på Bossew, och tillsammans gav vi oss iväg till Nationalparken. Framför Zappeion hade man i år byggt upp en vinterstad, med en konstfrusen skridskobana, där atenarna halkade omkring med ett fast grepp i sargen.

Vi intog en souvlaki på stående fot för att överleva eftermiddagen, och gick runt och tittade på begivenheterna en stund. Sedan gav sig Bosse iväg på egna äventyr, och Riitta och jag tog oss upp till Syntagma och tittade på julmarknaden. Fortsatte upp längs Stadiou och slank in på skivaffären Virgin Megastore. Bara för att jämföra priserna, sa vi… men det gick ju inte att gå därifrån tomhänta, så vi köpte några skivor var. Släntrade sakta i riktning hemåt, och tittade in på en resebyrå för att fråga om resor till Korinth för Erik Stenholms räkning. Nu hade det börjat droppa från himlen, och vi gick tillbaka till hotellet för att packa upp, ta igen oss ett tag och ringa hem och rapportera om dagens äventyr.

Vi hade tänkt ta med oss Bosse till Psirri för middag, men det regnade ganska så ordentligt nu, så i stället slank vi runt hörnet och intog vår måltid på taverna Plaka, där vi blev vederbörligen välkomnade tillbaka. Det var bara jag som ville dricka vin till maten, så jag beställde in en halv liter. Men det tog aldrig slut i karaffen, och till slut insåg vi att jag hade fått i mig en hel liter alldeles själv… Mina goda vänner tyckte att jag var litet väl glad, så vi gick hem och lade oss relativt tidigt. Fick låna en stor t-shirt av Bosse att ha till nattlinne.

Torsdag.
Det åskade och regnade hela natten. På morgonen åkte jag ned till receptionen iförd Bosses t-shirt och sade till den förvånade nattportieren: "PLEASE tell me that my bag has arrived!" Jodå, där stod den, lätt demolerad. Ena stödbenet var avslaget och adresslappen bortriven, men innehållet var intakt. Oj, så skönt! Jag hade INTE sett fram emot att vara tvungen att ge mig ut och handla kläder! På väskan satt ett brev från KLM med ursäkt och en rabattkupong på 25 Euro att använda vid nästa resa.

Under hela frukosten satt vi och tittade på den jämngrå himlen och hoppades att regnet skulle ge med sig något, men förgäves. Och sitta inne på hotellrummet var ju bara inte att tänka på, så vi gav oss ut på jakt efter paraplyer. Mot Hondos Center igen! Utanför stora ingången hörde jag musik från andra sidan gatan, så jag stannade och lyssnade en stund. Varuhusets dörrvakt tittade litet forskande på mig, så jag förklarade att jag gillade musiken. "Ja, det gör jag också", sa han, "det är därför jag står här ute i regnet!" Inte hittade vi nåra paraplyer där inne, inte! Men den magnetiska trappan fick oss i sitt grepp och sög oss uppåt, och vi tillbringade en lycklig stund i paradiset… När jag skulle betala, sa jag till expediten att "det här är en livsfarlig affär! Jag kom hit för att köpa ett paraply, och går härifrån med en massa skivor i stället!" "Wait a minute", sa hon och ringde ett samtal. Sen kom det ner en tjej med ett paraply som hon GAV oss! På utvägen stannade vi en stund och pratade mer musik med den trevlige dörrvakten, Markos.

När vi strosade tillbaka upp mot Syntagma, fick Riitta ett förtvivlat SMS från Lenitsa att hon var tvungen att jobba och inte kunde komma! Men eftersom hon redan hade köpt tågbiljett, så skickade hon i stället en av sönerna. Innan vi begav oss tillbaka hem, hann vi upp och titta på vaktombytet i regnet. Det plaskade ordentligt om vakternas skor där de stampade fram.

Lenitsas äldste son kom till hotellet och visade sig vara en mycket rar ung man. Med sig hade han massor av presenter från Lenitsa: Samosvin och ouzo till Riitta, en videoinspelning med Remos till mig, fetaost, varsin flaska tsipouro, korv… vi lastade hans ryggsäck full med det vi hade tagit med oss, och han trodde inte att det skulle bli några större problem att sätta i sig allt godiset… Han stannade en bra stund och småpratade med oss, och berättade mycket varmt om sin underbara mamma. Men han hade drygt fyra timmars resa hem, så han hade tyvärr inte tid att äta lunch med oss.

Nu sken solen, så vi gav oss iväg längs Adrianou. Riitta stannade till och sa: "Jag kan inte se Akropolis nu, det måste vara gömt bakom husen!" Men då vände jag henne helt om…. och DÄR låg det, minsann, fullt synligt! Lunchen intogs på Stoa Attalou. Vi delade på en liten pikilia, som räckte gott och väl för oss två, och till det avnjöt vi varsin Mythos.

Det var ett väldigt mysigt ställe med bra musik i bakgrunden och trevliga, sjungande servitörer, så vi blev sittande där en god stund. Sedan gick vi ut i solskenet och vandrade runt i Monastiraki ett par timmar. Kom på mig själv flera gånger med att gå omkring med ett stort leende, bara för att jag trivdes så bra!

Till kvällen sammanstrålade vi med Bosse för en tidig middag. Gjorde det lätt för oss, och slank nedför backen till Ithaki på Mitropoleos, där jag intog en helt förträfflig kyckling- och baconsouvlaki. Sen blev det dags att ta sig till Athinon Arena för att beskåda Mixalis Xatzigiannis och Antonis Remos. Den här gången gick det snabbt att komma fram, chauffören hittade vägen och taxin gick bara på runt 4 Euro. Gick in och anmälde oss, och sa att vi blev bara tre personer i stället för fyra. Blev avprickade på listan, och skickades att följa en platsanvisare, som tog oss uppför en trappa och ledde oss längst in i ett hörn till ett litet, litet bord längst till vänster ovanför scenen, bakom en högtalare! Först blev jag besviken, sedan ledsen och nästan gråtfärdig… men sedan blev jag förbannad! "Här kan vi inte sitta, här ser vi ju ingenting!" sa jag. "Men det är ett bord för tre", fick jag till svar. "Spelar ingen roll. Här tänker jag inte sitta. Vem ska jag prata med?" sa jag och blev visad tillbaka till mannen med placeringsboken. Med min mest bestämda lärarinneröst förklarade jag att jag hade bokat bord för över en månad sedan, vi hade rest ända från Sverige för detta, och han ville sätta oss vid det sämsta bordet i hela lokalen! Det tänkte jag inte acceptera. "Men ni hade bokat ett bord för fyra, och ni är bara tre", försökte han, men jag köpte inte det argumentet från honom heller. Jag hade massor av mycket bättre argument. Vid det här laget var han omringad av ett femtontal vitskjortade unga män, som nu förmodligen såg ett tillfälle att lära sig hur man handskas med besvärliga fruntimmer… Efter en stunds diskussion sade han ett bordsnummer till en annan platsvisare och bad oss följa med honom. Och se! Den här gången blev vi placerade vid vad som måste vara ett av de absolut bästa borden som fanns! I en avskild liten avdelning med fyra bås, vart och ett med ett bord och en stor, svängd soffa, med perfekt utsikt mot scenen, som var bara ca 25 meter framför oss. Vi hade en egen toalett, och en egen liten uppassare som bara skötte om de här fyra båsen. Medan vi väntade på att salongen skulle fyllas, stod Riitta och pratade med vår uppassare, som presenterade sig som Alex, och som tog extremt väl hand om oss hela kvällen. Han såg till att våra fat med nötter och frukt ständigt fylldes på, han kom med mera vatten när flaskan blev tom, han överöste oss med blommor, kom med mera öl till Bosse, kom med bakelser… och när han inte sprang omkring och jobbade, stod han hos oss och pratade.

Den här konserten var av ett annat snitt än fjolårets. Här var det mycket mera tryck och tempo, antagligen för att Xatzigiannis lockar en yngre publik än vad Dalaras gjorde förra året. Full rulle nästan hela tiden, hög volym och mycket dansvänligt. Vi hade ju så väldigt gott om utrymme bredvid vårt bås, så både Riitta och jag stod mesta tiden och dansade. Bosse beskådade oss med ett milt överseende leende… Men annars var mycket likadant upplagt. Först ett pass där både Xatzigiannis och Remos sjöng tillsammans, sedan en paus, där några unga tjejer underhöll, och sen var det dags för solouppvisningarna. Xatzigiannis inledde, och sjöng både sina egna hits och en hel drös gamla klassiker, det var verkligen roligt att höra att han kunde sådant också.

Och nu gick folk upp på scenen och dansade, och några dansade på borden, och den riktiga stämningen började infinna sig. I båset snett framför oss satt det en familj med flera barn, och vid halv tretiden började de krokna, så familjen betalade och gick. Alex dukade snabbt av efter dem, och kom och flyttade över våra saker till det bordet, eftersom det stod ännu bättre till, något närmare scenen. Så nu kunde det bara inte bli bättre! Jo, det kunde det, för nu kom Antonis Remos in på scenen… jublet fick väggarna att skaka… Bosse hade förväntat sig att jag skulle gråta hela tiden, och det hade i och för sig jag också, så jag var väl försedd med pappersnäsdukar, men i år gick det bättre. Nu bara njöt jag, sjöng med och dansade. Man kanske börjar bli van…

Lenitsa hade noga berättat hur vi skulle göra för att få träffa sångarna efteråt, men jag insåg ju att jag bara skulle vara en i mängden av kvinnor runt Remos, så hur skulle jag få honom att lägga märke till just mig? Jo, givetvis genom att implementera en minnesbild i hans hjärna i förväg! Så när scenen började fyllas av dansande människor, och fler av dem gick fram för att ge Antonis en kram, bestämde jag mig för att starta implementerandet och gick iväg för att leta rätt på scenuppgången. Såg att många klev upp på stolar och bord och sedan upp på scenen, och det kändes inte så kul, så jag vände om och började gå tillbaka… men sen tänkte jag att "Nej, så tusan att jag ger upp när jag är så nära! Om jag måste klättra på bord för att nå honom, så gör jag det!" och vände om igen. Den här gången fick jag syn på en smal trappa som ledde upp på scenen, så jag slingrade mig fram där, gick runt bakom de dansande och kom till slut fram till Antonis, som stod ensam mitt på scenen och sjöng. Hade tänkt göra som de andra och bara ge honom en snabb kram, men när jag hade sträckt ut högra handen, lade han sin högerarm om livet på mig och höll mig fast. Så där stod jag, med ena handen på hans bröst, medan han sjöng klart sången. Sedan fick jag en kram… och två kyssar… suck… och så höll han kvar min hand medan han tittade noga på mig, uppifrån och ner… och så log han sitt underbara, varma leende… sen kom jag ner på jorden och insåg att jag stod i strålkastarljuset mitt på scenen! Så jag släppte honom snabbt och slank iväg samma väg som jag kommit. Nu skulle han känna igen mig senare. När jag kom tillbaka till vårt bord sa Alex: "Bravo, det var modigt gjort!" Riitta och Bosse hade inte sett någonting, de hade bara suttit och pratat… Nu fortsatte Antonis med litet lugnare låtar, och när han sjöng den underbara "Etsi ksafnika" och lät den glida över i "Pou na 'sai", kom tårarna fram för första gången. Åh, så underbart! Jag bara rös, det var så vackert och så mäktigt…

När det hela var slut, skulle man ju enligt Lenitsa kunna gå och träffa artisterna. Jag vimsade omkring ett tag, men blev inte klok på vart man skulle ta vägen, så jag sökte upp Alex och frågade. Han tog mig i handen och ledde mig till en trappa, där det stod en massa kvinnor i olika åldrar. Han ställde mig först (!) i kön och pratade med vakten som stod där. Vakten gick ner, och kom tillbaka med det nedslående meddelandet att Antonis inte tog emot några besök idag, eftersom han hade vänner där. Jag fick ett foto med autograf som tröst, men det var samma bild som på omslaget till San Anemos, där han är stylad till oigenkännlighet. Så ser han inte ut! Nåja, ett delmål blev i alla fall uppnått. Men riktigt nöjd är jag inte. Jag vill ju prata med honom också!

Vi gick ut på gatan, men det kom ingen ledig taxi. Efter en halvtimmes väntan kom första morgonbussen från Pireus, så den hoppade vi på. Försökte köpa biljett av chauffören, men han bara vinkade förbi oss. Vid Omoniaplatsen var det slutstation, så därifrån tog vi tunnelbanan hem till Syntagma. Stapplade in på hotellet strax före halv sju och möttes av repliken: "Om damerna väntar i fem minuter så hinner ni äta frukost innan ni går till sängs!" Men det gjorde vi inte. Sängen lockade mer.

Fredag.
Fick hela tre timmars sömn. Man kan ju bara inte sova bort tiden i Aten! Morgonen bjöd på strålande solsken, så vi intog vår frukost på ett trottarkafé. Sen tyckte vi att Bosse inte heller behövde sova längre, så vi ringde honom för att göra en gemensam attack mot Lykabettos. Det var en seg trappklättring bara för att komma upp till bergbanan, och det kändes i benen att jag hade dansat hela natten. Men upp kom vi. Och vilken utsikt! Man fick verkligen se hur enormt stor staden är. Och jag stod högst däruppe och såg ut över Aten åt alla håll, och kände att jag älskade alltihop!

När vi hade sett oss någorlunda mätta, tog vi bergbanan ner igen och snirklade oss genom Kolonaki för att titta på alla exklusiva butiker där vi faktiskt INTE handlade… Väl tillbaka vid Syntagma fortsatte vi Ermou neråt. Det var ju trettondedag jul, och alla var lediga. Oj, vad mycket folk det var ute och rörde på sig! En enorm trängsel, men alla var glada och positiva. Gatan var kantad av marknadsstånd, ballongförsäljare, ponnyhästar och gycklare, och vi gick sakta och tittade på allt och insöp folkvimlet utefter vägen.

 

Framme vid den lilla kyrkan svängde vi vänster in på Kapnikarea. Här var det betydligt lugnare, det var i princip bara vi. Stannade vid en uteservering utefter vägen och åt en härlig sallad, och sedan strosade vi Adrianou hemåt. Alltsomoftast tittade vi in i någon liten butik och handlade småsaker. Jag letade främst efter småflaskor med nya ouzosorter, och hittade flera som jag inte hade sett förut. Stannade till vid taverna Plaka och berättade om gårdagskvällens eskapader. Väl hemma på hotellet lade vi oss för att försöka sova ikapp några timmar.

På kvällen regnade det igen. Middagen intogs på Plaka; varsin underbar stifado. Och snart var det dags att ånyo äntra en taxi. Vi hann nästan fram till Monastiraki, men där blev vi fast i en bilkö. Just där gatan mynnade ut på Monastirakitorget stod en turistbuss tvärs över vägen. Tiden gick, och vi kom ingenstans, så vi började bli litet oroliga. Hade ju blivit tillsagda att vara där klockan tio, och det närmade sig… Till slut dök det upp en polisbil, och vi såg hur man började tricksa med bussen fram och tillbaka för att få bort den. Äntligen kom den åt sidan, och vi kunde fortsätta vår väg med en faslig hastighet. Bromsade in framför Anodos Peiraios bara fem minuter försenade. Men det gjorde ingenting alls, för vi kunde inte få komma in än. Man höll på att repetera in en ny sång på scenen, så vi var tvungna att vänta i några minuter innan vi blev insläppta. Men sedan blev vi visade en trappa upp, där en platsviserska gav oss ett bord för fyra, och sa att vi skulle få dela bordet med två andra personer. "Helt okej", svarade jag, "i synnerhet om de är långa, mörka och snygga"… hon skrattade och sa att hon skulle se vad hon kunde göra åt saken. När salongen var nästan full, kom hon till vårt bord igen, och sa beklagande att hon hade gjort vad hon kunnat, men att det helt enkelt inte fanns några ensamma karlar att sätta hos oss, utan vi måste dela bord med ett gift par! Nej, det hade vi ju inte förväntat oss heller, men det var ju roligt att hon tog mig på allvar.

Den här konserten var något helt annat än igår. Mycket stillsammare och mer ordentligt. Här var det fyra etablerade artister som underhöll: Giannis Kotsiras, Eleni Tsaligopoulou, Manos Pyrobolakis och Ralia Xristidou, vilket gjorde att det aldrig blev några direkta pauser. Man blandade och gav. Varje artist hade sin solostund, och däremellan uppträdde de i olika konstellationer.

Mot slutet hade man flätat samman en mängd sånger till ett slags berättelse, där Kotsiras och Tsaligopoulou spelade ett gift par med äktenskapsproblem. Och när Giannis började sjunga sin oerhört vackra Fylakas aggelos, var det bara att ta fram näsdukarna igen… Vid flera tillfällen kom platsviserskan fram och frågade om vi hade det bra, och föreslog andra, bättre sittplatser allteftersom folk troppade av. När det hela var slut, kom hon och pratade med oss och frågade hur vi tyckte att det var, och vi berättade om våra musikresor. Hon berättade att hon är gift med Haris Alexious bror. Sen gick vi för att se om vi kunde få träffa Kotsiras åtminstone, men se det gick inte heller. Man fick beställa autografer, så gick en vakt in och hämtade dem. Men det struntade vi i. Gick ut på gatan, viftade med armen, en taxi bromsade in och vi var på Syntagma i ett litet kick! Det kostade inte mer än 3 euro den här gången, och vi var hemma i god tid, redan runt halv fem.

Lördag.
Hade ställt klockan på ringning så att vi skulle hinna äta frukost på hotellet. Det småduggade, men vi var paraplyförsedda och helt inställda på en total promenad- och shoppingdag. Vi utgick från Syntagma och gick Panepistimiou uppåt i duggregnet. Bokhandeln Eleftheroudakis utforskade vi metodiskt: tog hissen upp till sjunde våningen och sedan trapporna ned, medan vi tog en runda på varje våning och tittade vad som fanns. Tur att vi inte hade mer plats i resväskorna, annars kunde det blivit riktigt dyrt härinne. Tittade in i en annan bok- och pappershandel, där jag faktiskt köpte ett par ungdomsböcker, som jag ska försöka ta mig igenom någon gång. Ja, och så kom vi ju till skivaffären Metropolis… och där rök en hel del pengar igen, konstigt nog. Vid Omonia svängde vi ner på Athinas, och hamnade snart på Kotziatorget, där det var uppbyggt till julmarknad, så här gick vi runt ett bra tag och handlade diverse krimskrams till oss själva och familjemedlemmarna. Jag hittade en jättesöt elefant till min samling.

Nu drog det ihop sig till lunchdags, så vi passerade raskt förbi saluhallen och tog oss bort till I Stoa, där Riitta överlämnade fotona hon tog när vi var där förra året. Vi gick in och tittade vad som fanns i de olika grytorna, och valde litet av det där och litet av det där… och litet av det där också… och åt en härlig lunch i värmen bakom vedkaminen.

Mätta och vederkvickta irrade vi sedan runt i Psirri ett tag, för att så småningom leta oss ner till Monastiraki för ytterligare souvenirshoppande på den krokiga vägen tillbaka till hotellet.

När vi hade lastat av oss varorna, var det dags för Riitta att uppfylla en gammal dröm: att få springa ett varv på Stadion! Vi tog Bosse med oss och genade genom parken. Men när vi kom fram såg vi att det var stängt och låst, så vi fick nöja oss med att stå utanför och titta. Nog KUNDE man ha klättrat över staketet, men vi tog inga risker. Tog några foton bara, och styrde sedan kosan mot eftermiddagsfikat. Men var sjutton låg kafé Kotsolis? Visst var det här? Nej, här finns inget kafé… upp med papperen och kollade adressen, jo, det BORDE ligga här! Men det var borta! Efter jag vet inte hur många år, är kaféet borta, och i stället låg där en chic boutique… Så vi tog kaffe och varsin bakelse på Zacharoplasteio Latifis, på Kydathinaion. Ja, mitt emot Brettos… vi satt en trappa upp, där de hade tänt en härlig brasa och spelade precis sådan musik som vi gillar. Här kunde man bli sittande länge, länge… men tiden gick, och vi drog oss tillbaka till hotellet för att packa. Det var litet knepigt att få ner allt i väskorna, men det gick med ett nödrop! Låg och vilade en stund innan det blev middagsdags.

Vi ville absolut lyssna på levande musik till middagen, men det regnade igen, så en promenad till Psirri lockade inte nu heller. Vi stannade kvar i Plaka och åt en härlig middag på taverna Akropol, där man hade en grupp som spelade och sjöng. Servitören såg hur vi tvekade över menyn, så han lade fram ett eget förslag, vilket vi antog med glädje. Till förrätt blev det en grekisk sallad, vitlöksbröd och ett fat med många olika goda röror, och till varmrätt fick vi litet av varje från grillen: korv, fläsk, biff och kyckling. Mycket mysigt var det, så hit kommer vi att återvända. Men sedan måste vi ju gå över till Brettos för intagande av ouzo, så här sista kvällen. Och vilket misstag det var! Inte att gå dit, märk väl, men att inte ha gått dit tidigare, för oj, vad trevligt det var! Litet, spartanskt och trångt, och mycket lätt att komma i kontakt med folk. Nästa gång går vi hit redan första kvällen!

Söndag.
Solen sken, men det blåste rätt kyliga vindar. Efter frukosten gick vi ut på promenad i Nationalparken, för Riitta ville hälsa på tuppen i djurparken. Vi hörde pianomusik, och Riitta sa: "Det här är en trevlig melodi. Den har jag som ringsignal på min telefon." Vi gick vidare, och snart hörde vi pianomusiken igen. Men den lät väldigt nära, så jag sa: "Är du säker på att det inte ÄR din telefon, för det låter som det kommer ifrån din väska…" Mycket riktigt, det var Bosse som ringde och ville ta farväl, så vi skyndade upp till busshållplatsen och kramades en stund innan hans buss gick. Slank ner på Metrostationen och köpte bussbiljetter och gick sedan mycket långsamt genom marknadsbyn. Nedanför den stora julgranen satt jultomten och väntade på besök, men fick inga intressenter.

Strosade Ermou neråt och sedan diverse smågator tillbaka mot Plaka. Vi VILLE inte gå tillbaka till hotellet, så vi tog mycket god tid på oss för att riktigt suga ut de sista minuterna i Aten. Gick in på Lafitis och köpte varsin paj att ha som reseproviant. Slutligen slank vi in i den sista lilla souvenirbutiken, där jag hittade ännu en söt elefant hos en rar liten farbror. När han lindade in elefanten, började jag gnola med i melodin som spelades på radion: "Kanto an m'agapas…" Farbrorn sken upp och sa: "Ah… an m'agapas!" och tog fram en kartong melomakaronas som han bjöd oss på. Blev kvar en stund och pratade om min elefantsamling, men sedan MÅSTE vi ta oss tillbaka till hotellet! Mycket motvilligt gick vi och hämtade bagaget, checkade ut och tog oss till bussen. Sedan har vi på omvägar hört att det visst var någon jordbävning under perioden från det att vi klev på bussen och tills vårt plan lyfte, men vi känner oss egentligen tämligen oskyldiga till den. Trots att vi skrev i ett vykort: "Vi gör vårt bästa för att vända uppochned på stan. Om den fortfarande står kvar på måndag, är det inte vårt fel!"

Karin och Riitta

 

Aten på Kalimera »
Fler resebrev från 2006 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera