Femte resan till Kalymnos

Så var vi tillbaka igen! Vi brokiga skara från Europas olika hörn, för att mötas på Kalymnos, vi är ett härligt gäng, som brukar träffas 2 veckor varje år i slutet av september, i år för 5 gången, från, Holland, England, Finland och naturligtvis från Sverige!

Det är ett kärt återseende på Sunrise bar i Massouri, (fd Vivaldis bar). Nya ägarna Nicki och Nektario, välkomnar oss med musik och dans, och naturligtvis nått för själen, i form av div läskande drycker!

På Massouri torg var det Grekisk underhållning i år, av musiker som spelade "typisk grekisk musik" (Theodorakis) och alla dansade, både Greker och "turister", i diverse olika stilar, och hela kvällen blev mycket uppskattad av oss som var där.

Naturligtvis hamnade vår tappra skara i Emborio, på Artistico Bar hos Irene och Gergio, och deras son Nicola, som fyller år, alla vi var bjudna på 25 års kalas, med den sedvanliga tårtan, och uppträdande av fader Gorgio på gitarr, och två införskaffade magdansöser, till sonens stora förtjusning, och även vi andras! I år hade han hjälp av Andy Esterhouser, som var där med fru Sue, en mycket skicklig gitarrist, som i en knäpptyst bar framförde "du är den ende" instrumentalt.

14 dar rinner iväg ganska fort i vänners glada lag, och allt har ju en ände, vi tog farväl av våra Europeiska vänner på Kalymnos, och de Svenska på Arlanda, med ropen "vi ses nästa år" och gick ut i den Svenska hösten, och tillbaka i verkligheten, regnet och kylan. Men med en stor portion minnen, och en del nya vänner från Europas alla hörn. Till alla er som var där! Jamas! Tills vi ses igen!!

Insänt av Tommy och Nina Lindh


 


Kalymnos på Kalimera »
Fler resebrev från 2006 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera