Den grekiska gudinnan

Jag ska berätta om när jag hittade ett fornfynd på Samos 2001. Jag, Susanne, våran 15-åriga dotter Natalie o hennes kompis Linnea hade bokat in 2 veckor i Pythagorion. Vi trivdes jättebra där och tjejerna fick bada o sola som dom ville medans jag o Susanne åkte runt på moppe och utforskade ön. Det finns ju mycket historia att upptäcka på Samos och platser att se, fast visst badade vi mycket också.

Vi hade på skoj en intern soltävling som innebar att ha brunast mage på hemresedagen, så tjejerna satsade stenhårt på att vinna den medans jag inte brydde mig om det så mycket, utan hellre tittade på ruiner eller dök efter "fornfynd" eller tog en kall öl i skuggan!

På den näst sista dagen innan hemresa, var vi nere på den lilla steniga Tarsanas-stranden i Pythagorion o badade när jag hittade en "konstig sten" som jag var tvungen att gräva fram. Det visade sig var en liten sittande Gudinna utan huvud av svart marmor, i vattnet där på bara 1 meters djup. Jag baxade upp den på stranden o visade den för tjejerna som bara skakade på huvudet o skrattade. Direkt som jag hade fått upp den på stranden kom en grekisk kille springande med en handduk och ville täcka över den. Han sa också att han kände en Arkeologisk Boss i byn som han kunde lämna den till. Jag sa... att då vill nog jag följa med. Han sa också att "I swim here for 20 years and find nothing!!!!" Den enda dagen vi hade kameran med till stranden var den här dagen, men vi glömde ta kort på Gudinnan för all uppståndelse, vilket senare skulle visa sig vara lönsamt!!! Vi gick iväg till den här Arkeologiska Bossen o lämnade Gudinnan som blev helt lyrisk o sa att den var från ca: 300 år före Kristus och hette Cybele (Gudinnan över alla Gudar). Jag fick fylla i mitt namn och vilket land jag kom från på ett papper........ingen adress eller telefonnr!!!

Läs fortsättningen här »

Hälsningar Lasse


Samos på Kalimera »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera