Argassi på Zakynthos

Vi var ett sällskap på tio personer som den 18 juli åkte från Arlanda till Zakynthos med Novair. Efter en tre timmar och 15 minuter lång flygning ner till Zakynthos intog vi den lilla flygplatsen för att hämta väskorna och ta bussen till hotellet. Vi hade innan resan läst att några hade fått vänta länge på väskorna men det gällde inte i vårat fall. Vi fick väskorna fort men bandet var trasigt och stoppade upp väskorna men det verkade som de flesta fick sina väskor fort. Vi tog sedan bussen till Argassi och vårat hotell Apollo. Den resan tog ungefär en kvart. Hotellet hade ingen hög standard men var helt okej. Receptionisten på hotellet var trevlig och hjälpsam. Men ett par i vårat sällskap fick vänta ett tag innan de fick tillgång till sitt rum p.g.a. att städning pågick.

Argassi var en trevlig liten stad som bestod av många restauranger, butiker och barer. Det var smala trottoarer och ganska trafikerade gator vilket gör att Argassi är mindre bra för rullstolsbundna och de med barnvagnar. Argassi passar annars för alla åldrar att besöka men det verkar inte vara något vidare nattliv i Argassi. Det verkade som det var bra kommunikationer till andra städer med till exempel buss och taxi.

Stranden var som vi läst innan resan väldigt liten. Men vi hittade en pool precis vid havet där man kunde hyra solstolar. Två solstolar och ett parasoll för fem euro. Detta passade alldeles utmärkt för oss eftersom man även slapp bli alldeles sandig, för det var en trappa ner på den lilla stranden som var väldigt långgrund men hade en fin sandbotten. Det var inget problem för oss att få tio solstolar bredvid varandra. Det var en man och en kvinna som hade hand om poolen, och de hade även en bar där vi köpte bl.a. dricka, glass, chips. Vi beställde även mackor till lunch som de var snälla och kom ut med till oss vid poolen när de var klara.

 

 

Vädret under våran vecka var jättebra. Dagen som vi kom ner till Zakynthos var molnig vilket var alldeles lagom för oss eftersom vi reste tidigt på morgon från Sverige. Resten av veckan var det bara sol och nästan inte en skymt av några moln. Det var därför skönt att ligga vid havet där det fläktade varje dag utan den sista och då var det väldigt varmt.

Vi hade som vi skrivit läst lite om Argassi innan vi reste och visste då att restaurang Peter inte var bra. Vi gick förbi den restaurangen och den såg inte mysig ut heller. Under våran vecka provade vi olika restauranger de sex första kvällarna och beslutade att vi den sjunde kvällen skulle gå tillbaka till den restaurangen vi tyckte bäst om. Det blev restaurang Papillon vi gick tillbaka till och den vill vi även rekommendera. De hade jätte god mat.

Precis intill vårat hotell låg det tre stycken nybyggda 18 håls minigolfbanor med en irländsk bar under uppbyggnad. Dessa banor såg inte ut som hemma i Sverige utan var mesta dels utan hinder, banorna var krokiga och mattorna lutade åt alla möjliga håll vilket gjorde det roligt att spela.

/Camilla & Stefan

 

Zakynthos på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera