En bouzoukiresa till Aten

Här kommer ett litet komprimerat resebrev från min Bouzoukiresa. Jag träffade ett par trevliga prickar "Conny och Andreas" på planet ned till Aten och vi hade en mycket fin resa. Gissa om vi blev glada då de serverade en liten jultallrik åt oss, just när det var 1a advent på gång!

 

 

Vi blev lite överraskade av att det nästan såg ut som det brukar göra på sommarhalvåret när planet flög in över land i riktning mot Atens flygplats!

 

Inflygningen till Aten.

 

 

Vi tog oss in till Aten med metron, vilket härligt transportmedel detta är! Conny och Andreas klev av i centrum och jag fortsatte till ändstationen som är Egalios. Min vän Sokrates kom och hämtade mig med sin EU-moppe. Jag filmade faktiskt en bit av resan hem till hans hus med min digitalkamera, sittandes på bönpallen. Tyvärr är den videosnutten inte möjlig att visa i detta forum.

Jag blev välkomnad som alltid på det bästa sätt av Sokrates och hans fru Roula. Middag med ugnstekt kyckling och gott därtill! Sokrates och jag diskuterade det eventuella köp av ny bouzouki som skulle göras nästa dag, på fredagen.

På fredagsmorgonen hade jag lite ont i ryggen. Vilken överraskning! Hur många gånger har jag sagt att grekernas sängar är urkassa att sova i? Jag vet att jag brukar få igång funktionen i ryggen igen om jag bara kan komma igång och promenera. Efter en god grekisk frukost; Bröd med honung på, kaffe och juice. Sagt och gjort, jag begav mig till fots mot metrostationen i Egalio, kanske två kilometer från mina vänners hus. Mandarinträden var fulla av frukter! Oätliga är de, men ack så vackra att se!

 

Plaka. Aten.

 

Steg av metron vid Monastiraki. Travade iväg mot Akropolis, ryggen började kännas bättre och det var ju skönt! Passerade en av de uteserveringar som jag brukar besöka, när jag är i Aten, när det är lite mer högsäsong :-)

 

Plaka. Aten.

 

Väl uppe vid Akropolis så var det en underbar utsikt! Jag slog följe med ett par ifrån USA. Fick vara lite guide för dem, det fixade jag ganska bra! Utsikten mot Lykavitosberget var kanon!

 

Akropolis. Aten.

 

Tog mig senare på dagen hem till Egalio igen. På kvällen besökte Sokrates, hans vän Yannis och jag bouzoukibyggaren Matsikas i stadsdelen Kallithea. Yannis hjälpte mig att prova ut en ny bouzouki! Oj vilket fint instrument jag fick med mig därifrån! Det hängde instrument överallt i affären! Ojojoj, jag hade aldrig sett så många fina bouzoukis på en gång. Det var inga turistbouzoukis som hängde där! Priset på de som syns på bilden låg mellan 15´000 kronor till 40´000 kronor.

 

Köpa bouzouki i Aten, Grekland.

Bouzoukis som kostar mellan 15 000 och 40 000 kronor.


Lyckliga jag som just nu var en av Yannis "elever". Jag fick inhandla en bouzouki till ett rabatterat pris, samma rabatt som Yannis elever får när de handlar hos denna tillverkare.

Yannis och Sokrates sitter med var sin cigarett i näven och tycker det är kul att en tämligen omusikalisk gubbe från kalla Norden ser ut som att det är julafton för honom!

 

Lära sig spela bouzouki i Grekland.

 

 

På lördagskvällen besökte vi nattklubben i Kypseli, där min vän Sokrates jobbade i 17 år som bouzoukispelare. Jag har varit där många gånger tidigare och varje besök har varit lika underbara. God mat, gott att dricka och ett jäkla härligt drag. Massor med fin livemusik osv. Nattklubben heter "To Pontiki" och betyder råttan om jag är rätt ute! Lyckligtvis ser man inga råttor där!

 

To Pontiki. Aten.

 

Alla de gånger jag har varit på To Pontiki har det varit riktigt bra musiker där, så även denna gång. Nattklubben håller sommarstängt och öppnar för säsongen i September! Kan rekommenderas för de som besöker Aten vintertid! Adressen är Kypseli och gatuadressen är Eptanisou 9.

 

To Pontiki. Aten.

 

Söndagens hemresa vill jag bara glömma! Jag fick mellanlanda i Frankfurt, det tog mig 12 timmar att komma hem… Fy va det var jobbigt! Men resan var underbar och jag fick med mig en ny bouzouki som jag inte skulle kunnat finna här hemma.

Med vänlig hälsning Yeasou

 

Aten på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera