Fotoresebrev från Kykladerna 2007

© Text & bild: Yvonne Fredman (Ramses)
Syros.

I Kini, som är väldigt litet, finns en strandpromenad med en stenmur byggd mot stranden. Mitt på promenaden finns denna fontän som gör sig bäst på kvällen. En sjöjungfru som håller en ung man i famnen. Utgår ifrån att han är död, drunknad. Har det varit en olycka eller gav han sig frivilligt ner till djupet och jungfrun, ja det är sånt man kan fundera över i Kini.



Syros.

Djur som vi passerade varje dag på väg till och från vår studio. Hunden var helt tokig, sprang runt, morrade och skällde och såg allmänt galen ut. Skönt att han var bakom galler. Ior var betydligt lugnare.



Syros. Ermoupolis

Park i Ermoupolis.



Syros. Ermoupolis

Hej då Syros, mot Paros.



Naoussa, Paros.

På Paros bodde vi i Naoussa, bilden är tagen i gamla delen, där restaurangerna som ligger precis vid vattnet börjar. Där åt vi en kväll på en dyr och lätt lyxig fiskrestaurang, värt varenda euro!



En dag hyrde vi bil. Paros är ju som gjort för en rundtur, en dag fungerar bra. Började med byn Lefkes, byn ligger helläckert uppe i den dal och är mycket mysig att knalla runt i. Där tog vi en fika på ett litet cafe. Fortsatte därefter till fjärilsdalen, med massor av fjärilar av en sort. Lummigt och svalt. Sen var det dags att åka över till Antiparos. Åkte med den lilla färjan som man får backa upp på. Det gick det med. Där besökte vi Stalaktitgrottorna, finns bergakungen bor han där. Letade efter nånstans att äta, drog en nitlott och hamnade på ett ställe vid en strand med hotell och vidhängande restaurang. Tror nästan jag föredrar McDonald's vid Centralen i rusningstid, så illa var det. Men, vi missade säker alla pärlor som finns, vi behövde mat! Sen fullföljde vi Parosvarvet söderut, tog vårt sista bad på Golden Beach, härlig strand dit man lätt åker buss från Naoussa. Lämnade tillbaka bilen utan några missöden.



Lefkes, Paros.

Lefkes, blått och vitt.



Lefkes, Paros.

Vy över Lefkes.



Lefkes, Paros.

Kattmöte i Lefkes.



Fjärilar överallt, när man väl ställt in ögonen på dem.

Fjärilar överallt, när man väl ställt in ögonen på dem.

Fotoresebrevet fortsätter här »

 

Läs mer om öarna i resebrevet:
Aten » | Syros » | Paros » | Kreta »

Fler resebrev från 2007 »






HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera