Fotoresebrev från Aten 2008

© Text & bild: Lisa (Lissi) och Claes Brissman (cbriss)

Fotoresebrev från ett både vintrigt och soligt Aten i februari 2008.

Här kommer bilder från vår resa som började i snö och slutade i sommarvärme. Allt under loppet av 7 dagar. Vi var förvånade hur lamslagen en stad av Atens storlek blev av en snömängd som i våra ögon inte alls var stor. Alla affärer var helt stängda en dag och Akropolis stängd i 2 p g a halkan. Det VAR verkligen glashalt på gatorna. Plaka kunde man inte gå i första kvällen. Det var skridskobana på de plattlagda gatorna och i trapporna.

Många mysiga matställen fanns som vanligt och vi hittade en ny favorit,O Tzitzikas ki o Mermigkas, på Mitropoleos 12-14, ett kvarter från Syntagma. ÅH så god mat vi åt. Prisvärt och härlig stämning! Det rekommenderar vi. Tack Marianne för tipset! Kapnikarea är SÅ mysigt, men de gånger vi var där så var där inte mycket folk, men det är ett måste för oss. Samma sak med Athinaikon nära Omoniaplatsen. Konserten med Giorgios Dalaras var bara SÅ bra! Det var en upplevelse att vara på en konsert i Mégaro Mouisikis.

Adonis är ett perfekt ställe att bo på om man ska ha nära till allt. Det hotellet har allt VI behöver i alla fall, samt en underbart trevlig personal som är mycket förtjusta i Kalimeragäster. 55 euro per natt i en storstad som Aten är inte dyrt i våra ögon i alla fall.

Håll till godo med denna bildbukett:

Lisa och Claes Brissman

Syntagma i snö

Syntagma i snö.Promenad på blankis.

Promenad på blankis.Blommor under täcke

Blommor under snötäcke.Sitta ute,nej tack

Sitta ute,nej tack.Akropolis sedd från Adonis

Akropolis sedd från Adonis.Utsikt från Adonis takterass.Poliser har snöbollskrig.Vid Aerosparken.Soldyrkande snögubbe.Dalaraskonsert-yes!


Fler bilder »

 

Aten på Kalimera »
Fler resebrev från 2008 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera