Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Grekland. Del 14. Kythera.

Kythira andra gången

Ankomstdag lördag 12 juli
När vi anlöpte Kythira stod Filippe givetvis där på kajen som alltid. Vi välkomnades varmt. Christina och George var på väg hem med färjan som vi kom med, vi hann även säja adjö till dem, det var trevligt. Filippe skulle fixa en del med hyrbilar så det var pappa Janni som kom och hämtade oss. Det blev stor uppståndelse när I och "Katastrofa" kom tillbaka, kramar och pussar i massor. Vi kunde inte få vårt favoritrum 24:an nu utan om någon dag, så vi fick 23:an intill som är större, mer avsett för barnfamiljer.

Underbart att bara sätta sig på balkongen och uppleva den stora tystnaden och utsikten. Vi firade med lite rom och Cola, det mesta uppsupet i mini-marketen, men lite ungdomsminne var inte helt fel, något sött var det förstås. Ner till stranden för sol, bad och äte, härligt på Tavernastranden som vanligt, vi var totalt fyra personer på stranden. Lunchen bestod av fläskkött i saffran och rosmarin tillsammans med Voulas goda potatismos och Mythos!

Lite mer sol och bad tillsammans med en härlig slummer, skönt. Upp till rummet för sedvanlig kroppsvård och slummer. PA fick tvättat en del T-tröjor så han kunde vara ren och fin igen. Nu var det dags för lite äte, ner mot tavernan, men vi fastande en stund hos Elleni och Janni där vi snackade en god stund över en virre, något sent kom vi till tavernan c:a kl 23:00. Vi var fortfarande mätta efter lunchen så det fick bli något lätt att äta, Tzatziki, Bakaljaro och lite vin. På vägen ut stötte vi ihop med bagagemannen från Mirtidiotissa, han bjöd på lite dricka och snack en timme, därefter hem och i säng.

Andra dagen söndag 13 juli
Helt tyst när vi vaknade, efter en stund vaknade barnen på hotellet, det blev lite naturligt liv. Härlig morgon vi åt frukost på balkongen och såg den välkända utsikten över hamnen, Poleponessos och vraket av Nordland borta till höger. Tanten i minimarketen lurade på PA någon sorts påläggskorv, den var mycket god (färg och konsistens som Falukorv). Elleni meddelade att vi kunde flytta in i 24:an igen, det gick snabbt, det kändes "änna som hemma".

Iväg med moppen mot Kaladistranden, välskyltat ända fram, vilken strand mycket spektakulär, överträffas endast av Kamarelastranden på Anti-Kythira.

 

Kythira. Kaladistranden.

Kaladistranden.

 

 

Parkeringen var c:a 50 m ovanför stranden och hundra trappsteg ner till stranden, stranden såg häftig ut ovanifrån. I fjärran kunde vi skymta Kreta för första gången under resan.


Det var hål i berget här också, dramatiska klippor åt alla håll. Det var lite vådligt att ta sig i och ur på grus och klapperstensstranden, men det var härliga bad. Men naturen runt stranden var helt enorm. Det blåste ganska kraftigt på stranden, så solen kändes inte så mycket vilket I blev varse när vi skulle åka därifrån. Hon blev lite yr, så hon fick dricka vatten, vila sig i skuggan och kyla av sig i havet, innan vi kunde ta oss vidare. Uppför trapporna och iväg mot Mitata där vi skulle äta lunch på Michalos Taverna vid den jordbävningsdrabbade kyrkan. Kyrkans turkosa kupol syns på långt håll. Dalen/ravinen nedanför kyrkan/torget är mycket grön och frodig.

Vi åt deras paradrätt get, gott och vi blev mycket mätta. Kvittot var med skattemyndighetens nummer perforerat, vi såg få sådana kvitton på denna Ö-luff. Vi träffade även på dottern som åkte samtidigt med oss till Kythira ombord på Mirtidiotissa (det var hennes pojkvän som jag lånade laddare av). Hennes bror Michael frågade om vi kände Göran (Svanborg) den svenske olivodlaren på ön, nej men jag hade läst om honom. Vi hade tänkt åka förbi där och se om vi såg dem ute på fälten eller på gården.

Efter att ha smält maten en stund drog vi oss ner till Avlemonas och Afroditeviken för ett dopp. Mycket vacker liten vik med en liten, liten sandstrand, där vi tog ett härligt dopp. Vi blev underhållna av "Neptunus" en man i PA + 50 % storlek som med våtdräkt och simfenor skulle ta sig upp för badstegen på andra sidan, 20 cm mellan stegpinnarna och kajen, klättringen saknade inte underhållningsvärde!

Vi kollade även in byns minimarket som var lite bättre utrustad än "vår". Där fanns både Gin och Famous Grouse. Därefter åkte vi bort till Paleopolistranden, mycket lång grusstrand med härliga bad. Vi lögade oss ett tag för att sedan åka hem och avlägga rapport för Elleni och Janni om dagens utflykt. Därefter duschade vi och hängav oss åt sedvanlig kroppsvård, insmortning och vätskekontroll. Ner till Brotavernan för lite äte, vi var fortfarande mätta efter dagens lunch i Mitata. Vi åt stuffed tomatoes och lite vin, men vår intention att vi skulle äta lite sprack när vi fick se Voulas specialdessert. En jättevåffla med glass och choklad på, den var smarrig. Vi orkade knappt upp till rummet innan vi somnade.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera