Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Båtluffa i Kykladerna. Del 2. Amorgos.

Amorgos 12 - 19 september, 2008
Spända av förväntan klev vi av färjan, Panos på Pension Sofi hade hjälpt oss med boende, hans vän Maria hade ett rum med utsikt på Pension Amorgos till bra pris.

Så fort vi klev i land i Katapola så infann sig en slags berusning, som en blixtförälskelse " det sa bara klick" liksom. Med ens infann sig lugn, ro och frid i kroppen, kunde detta vara möjligt - en förtrollad ö??

Maria möter oss i hamnen och vi kliver in i vårt lila och aprikosa rum, med balkong med utsikt över hamnen och alla båtarna.

Utsikt från vårt rum på Pension Amorgos i Katapola.

Utsikt från vårt rum på Pension Amorgos i Katapola.

 

 

Med Kalimeras guide som vägvisare börjar vi med att utforska Katapola, vandrar i den lilla byn, äter på dom mysiga tavernorna. Den godaste pizzan och den trevligaste bemötandet hittar vi på Pizzeria Erato.

På eftermiddagarna och kvällarna sitter vi på vår lilla lila balkong och tittar på alla båtarna. Vi blir proffs på att angöra hamnen i Katapola och vi har "stenkoll" på alla färjor som kommer och går. Inget annat bekymrar oss, vi har semester.

Vi vandrar till Maltezi stranden och badar i det fantastiska vattnet. Vattnet på Amorgos är mjukt som bomull och alldeles klart och alldeles blått.

 

Maltezi stranden i Katapola. Amorgos.

Maltezi stranden i Katapola.

 

En dag vandrar vi till Amorgos huvudstad Chora, som enligt guiden ska vara en fem kilometers vandring. Vi laddar oss med vatten och går i väg. Det tar över två timmar, det är fem kilometer rakt upp i bergen i trettiofem graders värme. Vid varje olivträd som ger oss skugga stannar vi och tar vattenpaus. Men så vackert och fridfullt, och när vi äntligen kommer fram till Chora så dricker vi resans godaste och kallaste Mythos.

 

På vandring till Chora från Katapola.

På vandring till Chora från Katapola.

 

Chora, denna fantastiska lilla stad med sina gränder och vackra hus, och med alla mysiga tavernor. Här kan man vandra i timmar och man går nästan vilse. Vi tillbringar dagen i Chora och på eftermiddagen vandrar vi tillbaka till Katapola, ner tar det bara fyrtiofem minuter och när vi kommer fram slänger vi oss i havet vid bystranden i Katapola.

En dag hyr vi vespa och beger oss i väg till Agia Anna "Det stora blå". Vi vandrar upp till klostret och kan inte låta bli att förundras över byggnationen och hur i hela friden dom lyckats med att bygga ett kloster där. Vi åker ned efter den slingrande vägen för att bada i Det stora blå, och känslan när man simmar där ute i det blåa och ser upp mot klostret är snudd på av religiös karaktär.

Vi äter lunch i Chora, på den trevliga tavernan med dom två söta småflickorna som hjälper sin mamma att servera.

Vi åker vidare mot Egiali, efter slingrande vägar. Höga, höga berg på ena sidan och havet rakt ner på den andra sidan vägen, och Carina är återigen modigare än modigast som vågar.


En dag tar vi lokalbussen till Egiali bara för att bada vid den fina stranden och för att äta lunch på en av de mysiga tavernorna vid strandpromenaden.

 

Egiali.

Egiali.

 

 

Efter några dagar i Katapola, känner man igen alla och man känner sig hemma.

Allt har ett slut och efter sex nätter i Katapola bestämmer vi oss för att resa vidare mot nya äventyr, och nu står Koufonissi på tur. Tidigt på morgonen och med sorg i hjärtat lämnar vi denna underbara ö. Vi åker med "skopan" och är lite nervösa över hur det ska bli på vårt nya resmål.

Vi har bestämt att vi ska vara modiga och ordna vårt boende plats hos rumuthyrarna.

 

Hej då Amorgos!

Hej då Amorgos!

 

Amorgos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera