Öluffa i Sporaderna. Del 1. Skopelos.

Med på resan var:
Bea 35, Andreas 33, Agnes 7 och Ruben 5.

Ett tidigt flyg tog oss från Arlanda till Athen. Vi landade redan 10.30 och hade gott om tid på att ta oss till Agios Konstantinos med buss, eftersom vi visste att det inte gick några färjor till Skopelos under eftermiddagen. Resan som skulle bli smidig började en smula krångligt med busstrejk i Athen. Vi fick ta pendeltåg, tunnelbana och promenera till busstationen i Liossion.

Tajmningen var bra, en buss skulle avgå inom en halvtimme. 3,5 timme visade sig ta bara 2,5 timme, så redan vid 4-tiden var vi framme i Agios Konstantinos. En mysig och oväntat liten stad, slumrande i eftermiddagssolen. Alla hotell var tomma, och vi tog första bästa längs strandpromenaden. Det var dyrt (80 €!) och sunkigt, men vi var framme!

Skopelos 12 - 18 juni

 

Färja från Agios Konstantinos till Skopelos.

Flygande fart mot Skopelos.

 

Vid hamnen i Skopelos stad stod Yiannis och väntade på oss med sin mini-buss. Yiannis driver Stella Studios, som gör reklam här på Kalimera. Vi fick en superfin lägenhet, stor och rymlig, stor balkong och bra läge. (Ingen havsutsikt, men fin och blomstrande trädgård.) Dagen tillbringades med frappé och läsk på stranden inne i stan.

Skopelos tog oss med storm! Vi njöööt av den vackra naturen, det varma, underbara vattnet och känslan av att vara helt lediga.

 

Bada på Skopelos.

Baaada!

 

 

Vi hyrde bil och körde runt om dagarna, ofta var vi helt ensamma på stränderna några timmar om förmiddagarna. Absoluta favoriten var Agios Ioannis, dit vi återvände ett par gånger under vår Skopelos-vistelse. Eftermiddagsglass och frappé på strandbaren i Agnontas blev även det en vana som vi lade oss till med på väg tillbaka till vår studio i Skopelos Stad.


Agnontas - en favorit på Skopelos.

Agnontas - en favorit.

 

Skopelos stad förresten, jättemysig och precis lagom stor för en kvällpromenad innan middag. Skopelos - we will be back!

 

Skopelos stad.

Skopelos stad.

 

Skopelos stad.

Skopelos stad.

 

Skopelos på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera