Resebrev från Naxos

© Text & bild: Gunilla Obert

Bil- och fotturer på Naxos 9-30 maj 2009

Bilturer......
När min man Svein och jag i vår reste till Naxos var det tolfte året och tredje våren på rad. Tänk att bli så fascinerad av ett bestämt ställe! Vi brukar alltid besöka några andra öar i tillägg men denna gången skulle det bara bli Naxos.

Svein och jag skulle tillbringa två veckor i den samma studion på vårt vanliga ställe "Hotel Spiros". Vi började därför med att installera oss ordentligt och gick direkt ut och storhandlade mat och dryck och en stor blomsterkvast till balkongen. Nästa viktiga steg i "installationsprocessen" var en ouzo på balkongen innan vi gick till Trattoria da Susanna för den första middagen. Nu kände vi att vi var "hemma" på Naxos igen!


Naxos.

Nästa morgon var det underbart väder men lite kall nordanvind. Det var inget strandväder men helt fint för en liten tur ned paralian och en kaffe/juice på första caféet på strandpromenaden.Naxos.

Naxos.

Vädret fortsatte att vara vackert men ganska kallt och även om vi låg en del dagar på stranden blev det inte så många simturer på mig och ingen alls på Svein. Hade termometer med mig och den visade för det mesta på max 17,5 grader i vattnet. Men det var underbart väder för diverse utflykter så det blev många bilturer runt ön - och det var så otroligt vackert! Vi har aldrig sett en sådan blomsterprakt tidigare! Därför var vi tvungna att stanna titt som tätt och bara titta!Naxos.

Vi tog oss också tid att stanna vid en massa små pärlor som vi tidigare bara kört förbi, t.ex. den lilla bysantinska kyrkan vid Sifones som fortfarande är i bruk.Naxos.

Vi blev också sittande länge vid lunchen i Apolonas och studerade "folklivet".

Våra två veckor gick fort och alltför snart måste jag ta farväl av Svein för jag skulle nämligen stanna en vecka till!

Resebrevet fortsätter »


Naxos på Kalimera »
Fler resebrev från 2009 »


HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera