Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Rhodos i april. Del 1.

Första gången jag besökte Rhodos var oktober 2007 – en skön vecka i Pefkos. Andra gången blev nu i april innan turistsäsongen började.

Varför blev det då Rhodos igen? Jo, jag längtade så enormt efter att få bada i havet igen och Kreta började kännas lite välbesökt (förlåt), vi ville ha lite nya vyer och Rhodos ligger lagom söderut till att vi räknade med acceptabel havstemperatur till oss vikingar. Turistsäsongen är utsatt två veckor i år p.g.a. finanskrisen, så det passade riktigt bra med ett besök i april innan den stora invasionen och det var märkbart mer lågsäsong än i oktober!

Vi flög till Aten och därefter med inrikes för första gången. Jag vill passa på att göra uppmärksam på att man ska gå till incheckningsdiskarna på flygplatsen för att checka in i Aten igen och få ett boardingkort, där kan vara kö och man måste ha bra marginal till flygbyte. Vi hade det, vi hade t.o.m. så mycket tid att vi hann med ett flyg från Aten som gick tidigare än planerat och det var riktigt flott av Olympic Airways att de fick spårat vårt bagage som var incheckat hela sträckan och fick med det på det tidigare planet. Hurra för fin service!

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera