Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vårt hemliga sommarbröllop i Grekland. Del 1.

Den 17 juni 2009 packade vi våra ryggsäckar och gav oss iväg på den årliga ö-luffen till Grekland. Vad ingen av våra nära och kära kände till var att i ryggsäckarna låg även bröllopskläder, en vigselring och diverse papper som krävs för en utlandsvigsel. Efter att ha varit tillsammans i 16 år skulle vi äntligen slå till. Vi skulle gifta oss i Skandinaviska kyrkan i Piraeus!

Första natten övernattade vi i en av kyrkans uthyrningslägenheter. Efter vigselsamtal med prästen morgonen därpå, tog vi båten till Agistri där vi tillbringade fyra härliga, lata dagar med mycket sol och bad. Sen var det dags att återvända till fastlandet och den stundande vigseln. Vi hade stämt träff i Aten med våra två bröllopsvittnen, Pia och Benny Ottosson, från Tanumshede. Vi lärde känna varandra på Skopelos år 2004 och de har kommit att bli två av våra allra bästa vänner. Vi delar kärleken till Grekland med dem och de har stor del i att vårt bröllop i Grekland blev verklighet.

Måndagen den 22 juni kl 19.00 gick bröllopet av stapeln. Det blev en fantastisk upplevelse och ett minne för livet. Pia läste "Kärlekens lov" för oss och Benny skötte kameran och sjöng och spelade dessutom Ulf Lundells "Kärleken förde oss samman". Vilken känsla!

Efter vigseln bjöds det på champagne och en trevlig pratstund med prästen och kantorn inne i kyrkan. Därefter åkte vi tillbaka till Aten och intog en god bröllopsmiddag på vårt favoritställe i Plaka, "Restaurant Stamatopoulos".

 

Bröllop i Grekland.

 

Vigsel på Svenska kyrkan i Grekland.

 

Vigsel på Svenska kyrkan i Grekland.

 

 

Vigsel på Svenska kyrkan i Grekland.

 

Bröllop i Svenska kyrkan i Grekland.

 

Bröllop i Skandinaviska kyrkan i Piraeus.

 

Gifta sig i Skandinaviska kyrkan i Piraeus.


Vigselring i Grekland.

 

 

Brudbukett i Grekland.

 

Brudpar i Grekland.

 

Bröllopsmiddag i Grekland.

 

Pireus på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera