Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Vår första öluff. Del 3. Schinoussa.

SCHINOUSSA

Drygt tio personer gick av på lilla ön Schinoussa. Roomsare väntade. Vi hamnade en bit utanför byn - då vill jag påpeka att det tog tre minuter att gå till huvudgatan!

Efter att ha läst Kalimera-guiden om Småkykladerna där Schinoussa beskrivs hade vi mycket höga förväntningar. Så här var det i verkligheten:

Åsnebebisen som Janne beskriver hade vuxit upp och blivit byåsna. Första gången vi gick in till byn stod han på den dammiga vägen. Han var på rymmen och jagades tillbaka till sin inhägnad av två barn. Platsen han stod på var precis lika torr och skuggbefriad som inhägnaden, men han hade bestämt själv.

 

Åsnor på Schinoussa i Grekland.

Åsna på rymmen. Åsnan till vänster.

 

 

Besvikelsen över att inte få se något åsneföl lindrades när vi upptäckte att det på gården vi bodde på inte bara fanns tupp, höns, katter och hund utan också griskultingar! De sprang omkring fritt, men jagades bort när de började käka på blommorna i trädgården...

 

Grisar på Schinoussa i Grekland.

Minibacon på gården.

 

Ja, Schinoussa var verkligen lantligt. Och vilken fantastisk stjärnhimmel på natten! Ingen ljusförorening.

Vi badade på Tsigouri-stranden och Psilli Ammos. Psilli Ammos nedanför pyttelilla byn Messaria är finast. I Messaria fanns en liten taverna som var väldigt trevlig. Vi drack bara öl, frappe och läsk där till klart resonabla priser, men en grekisk familj åt lunch när vi var där och det såg både gott och mycket ut.


Lantligt på Schinoussa. Här på väg till stranden Psilli Ammos.

Lantligt på Schinoussa. Här på väg till stranden Psilli Ammos.

 

Vid siestatid såg huvudbyn CHORA helt död ut, men kvällstid vaknade den till liv! Alla bybor verkade vara ute, barn lekte, gubbar på åsnor passerade, barerna och kaféerna var livliga.

Vi åt på Kira Pothiti som fått en utnämning för sin goda mat av Hellenic Tourist Organisation. Väldigt god mat och inga överpriser.

Margarita, som rekommenderas i Kalimera-guiden, har sjangserat tvingades vi konstatera. Fantastiskt utsikt i solnedgång, maten var ätlig men absolut inget att skriva hem om. Jag misstänker att alla restaurangrekommendationer är färskvara: ställen byter personal, drar in på personal i dåliga tider, kocken har en dålig dag…? Men vi åt god meze till lunch på en restaurang som vi inte kommer ihåg vad den heter, så vi är nöjda som helhet med Schinoussa. Och här var det grekiskt hett och inga moln i sikte!

 

Schinoussa på Kalimera »


Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera