Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ett par återbesök & en ny bekantskap. Del 1.

Resebrev från Ikaria, Fourni, Samos och Lipsi.
Resenärer: Bea 37, Andreas 35, Agnes 9 och Ruben 7
Reslängd: 11 juni - 29 juni

2009 besökte vi Ikaria och Fourni, öar som vi gillade sååå mycket att vi för första gången i vår Greklands-resar-historia bestämde oss för att åka tillbaka redan i år. Vi var ute i väldigt god tid och bokade Stockholm-Athen redan i oktober 2009. Inrikesflyg köptes inte långt därefter, Athen-Ikaria. Tyvärr skulle det ett par månader innan avfärd visa sig att Olympic Airways la ner just den sträckan, och vi fick i stället flyga till Samos. På detta sätt "förlorade" vi en dag på våra favoritöar, och Samos hör till en av våra värsta ställen i Grekland, så vi var inte särskilt nöjda över detta. Vi höll tummarna för att färjetiderna skulle klaffa för så få timmar som möjligt på Samos.

 

 

Men - det blir inte alltid som man tänkt sig. Vi insåg att en dag och en övernattning på Samos var ett måste, då färjorna inte alls gick som vi ville. Suck och stön. Nu skulle vi ge Samos en chans till (har redan fått ett par chanser…) Vi sökte lite på nätet och bestämde oss för en helt annan by än tidigare, längre från flyget, och med Karlovassi som närmsta färjeanhalt. Vi bokade rum på Kerkis Bay, via booking.com, i byn Ormos/Marathokampos. Vi anlände Ormos redan kl. 8.30 på morgonen, och hotellet var över förväntan. Det var Samos också denna gång. En slö och trött dag tillbringades på en otroligt avbefolkad stenstrand, och vi sköljde ner resdammet med vår första Mythos. Sen sov vi gott i 12 timmar.

 

Marathokampos. Samos.

Marathokampos på Samos.

 

När vi vaknade var vi lyckliga - nu skulle vi äntligen få återse Ikaria, Armenistis och Veleta Studios! Taxin väntade i Evdilos och snart var vi på plats! Badet, utsikten, sköldpaddor, pizzan på Atsachas - allt var sig likt. Fem härliga dagar på Ikaria låg framför oss. Vi hann med Nas (Annas Fish Tavern 2 gånger!), Seychellerna och en uppfriskande morgonvandring till Raches. God mat, god stämning, underbart boende. Ikaria bara växer som favorit.

 

Vår härliga balkong på Valeta Studios i Armenistis på Ikaria.

Vår härliga balkong på Valeta Studios.

 

Vandra till Raches på Ikaria.

På morgonpromenad till Raches

 

Seychellerna. Ikaria.

Den häftiga stranden Seychellerna.

 

Stranden i Nas på Ikaria.

Lilla Nas.

 

 

Annas Taverna i Nas på Ikaria gjorde goda zucchinibollar.

Mmmm, Annas Taverna gjorde goda zucchinibollar.

Ikaria på Kalimera »

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera