Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluff till Kalymnos och Astypalea. Del 2.

Det var inte mycket folk på den stora båten och havet var lugnt och fint när vi färdades mot Astypalea. Jag hade planerat detta noga. Hade skrivit ner några möjliga boenden i min "bra och ha bok". Visste att hamnen ligger en bit utanför byarna, så jag tänkte att om ingen av dom som jag hade skrivit upp fanns i hamnen så tar vi bussen och går direkt till ställen och frågar.

Då kom vi fram och steg i land. Det kom fram en dam som erbjöd boende i Chora. Jag var lite tveksam eftersom hon inte var från dom ställena som jag hade noterat, men vips så nappade Leif på detta och jag blev sur för att förstörde min planering. Vi följde med damen, vilket visade sig var väldigt bra. Fick en härlig lägenhet halvvägs upp i backen med fin utsikt och bra pris. Så jag kunde inte vara sur så länge. När vi kom från vår första promenad så hittade vi stora goda bakelser i kylskåpet som damen bjöd oss på.

 

Astypalea.

Astypalea.

 

 

Astypalea.

Astypalea.

 

Kaiti Studios. Astypalea.

Kaiti Studios.

 

Det var verkligen en fotografens lycka och komma dit. Fina motiv överallt. Turister var det dock lite av på denna ö också. Det mesta verkade stängt. När vi gick till en taverna på kvällen så tror jag att dom flesta av turisterna i byn var där. Då var vi ca 10 st. Det kändes lite ödsligt.


Nästa morgon så knallade vi upp till Kastro upp i toppen. Vädret var fortfarande inte så varmt, så det gick bra och ta sig även uppåt. Det var väldigt fint och intressant där uppe. Man undrar igen hur det var möjligt och bygga alla dessa fästningar och kapell högt upp i bergstopparna.

 

Kastro på Astypalea.

Kastro på Astypalea.

 

 

Kastro på Astypalea.

Kastro på Astypalea.

 

Den heldagen som vi hade där gick fort och sedan skulle vi upp kl. 02.30 på natten för att köras till hamnen därifrån Blue Star Paros skulle ta oss till mitt efterlängtade Amorgos. Där i hamnen på Astypalea fanns det en liten hund, som var rolig. Den hade sin vattenskål och en trasa i ett hörn. Den sprang hit och dit och var nyfiken på allt. Sedan hämtade den sin trasa och började leka med den.

 

Astypalea.

Astypalea.

 

Astypalea.

Astypalea.

 

Astypalea.

Astypalea.

 

Den roliga hunden i hamnen på Astypalea.

Den roliga hunden i hamnen på Astypalea.

 

Båten kom och avgick 5.15 mot Amorgos.

Hälsningar Riitta

 

Astypalea på Kalimera »

 

Börja om »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera