Resa till Parga i augusti. Del 1.

Vi var 6 st vänner som drog till Parga i slutet av augusti, målet till att börja med var hotellet Alea Resort på höjden ovanför Valtosstranden i Parga.

 

Alea Resort i Parga.

Alea Resort i Parga.

 

Vi hade hört en mängd superlativ om Parga, från vänner och bekanta. Och även läst allt som "Kallimera Janne" skrivit i E-Guiden om Parga. Allt kom att infrias av vad vi väntade oss av resan, Parga är en pärla vid Joniska havet.

 

Parga från Borgen.

Parga från Borgen.

 

 

Alea Resort hade en minibuss som transporterade folk för en billig penning från hotellet till Parga och Valtosstranden ett flertal gånger om dagen. Detta var tur, för i slutet av augusti, är värmen uppskruvad ordentligt och backarna ner till stranden och Parga suger vätskan ur kroppen.

 

Valtosstranden. Parga.

Valtosstranden.

 

Efter ett par dagar passade vi på att följa med på båtfärd, till Paxos och Anti Paxos. Runt öarna med stopp för bad i det fantastiska vattnet, besök i grottor, och även i Gaios, "huvudstan" på Paxos.

 

Båtfärd till Paxos och Antipaxos med badstopp.

Båtfärd till Paxos och Antipaxos med badstopp.

 

I Parga finns ett litet "Tuff Tuff Tåg" med dett kan man i lugnt tempo ta sig till Ali Pachas fästning, som ligger som ett örnbo och vakar över Parga. Även ett stopp på vägen ner för vätskekontroll hanns med, innan vi var tillbaka i Parga för bad och slappstund på stranden. Hela resan tog ca 2 timmar, ganska lagom.

 

Ali Pascas fästning. Parga.

Ali Pascas fästning.


Med Syntesis Travel åkte vi till Meteora, efter "Kallimera Jannes" utläggning om detta ställe var förväntningarna högt ställda. Vi var inställda på en 2 dagars tur, men med den nya motorvägen är turerna nu endast en dag. Turen gick fort med ett stopp i Ioannina för fika, och snart tornade dessa otroliga stenstods berg upp i fjärran. De blev ännu mer häpnadsväckande när man såg Klostren uppe på bergen, och som alla undrade hur i jösse namn kunde man bygga klostren för så länge sen?.

Ett besök i Great Meteora ingick i priset, och runtur för fotografering av de andra klostren som fortfarande är i drift. Sammanlagt 6 st, varav ett är känt för inspelningen av en James Bond film, nämligen Agia Triada. Hemfärden gick först till Kalambaka där lunch intogs, och ett stopp i Mesovo, För köp av Fetaost som Mesovo är känt för samt "souvenirer". Hela resan kan starkt rekommenderas, helt klart värt de 55 euro som den kostade. Tilläggas kan att i Great Meteora träffade jag på en "kollega" murare som jag, kunde inte motstå att kolla hur han putsade och ta ett kort.

 

Meteora. Parga.

Meteora.

 

Great Meteora. Parga.

Great Meteora.

 

 

Munkar i Meteora.

Fd munkar i Meteora.

 

Kollega renoverar Great Meteora.

Kollega renoverar Great Meteora.

 

Klostret Agia Triada, där Bondfilmen spelades in.

Klostret Agia Triada, där Bondfilmen spelades in.

 

Resebrevet fortsätter »
HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera