Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Min resa till Skopelos och Alonissos. Del 2.

Är det något jag ångrar så är det att jag inte tog fler kort inne i staden. Det här är bara en av alla vackra entreér vi gick förbi när vi gick från hotellet ner till hamnen. För att inte tala om gamla delen av stan, en enkel port kunde vara vacker som ett smycke. Visst måste det påverka människor att omges av skönhet?

 

Skopelos stad.

En av alla entreér.

 

 

Citroner. Skopelos.

Kunde inte låta bli att fotografera citronerna. Det ser så friskt och läskande ut.

 

Lite shopping hann vi med också. Hittade en affär som sålde konsthantverk och kunde inte motstå dessa fina tofflor. Expediten blev bekymrad när min son valde rosa, Hon gick snabbt ut på lagret och tog fram ett par blåa. Nu har vi varma fötter i vinter.

 

Tofflor. Skopelos.

Tofflor inför vintern.

 

Grekiska skinnsandaler.

Naturligtvis var vi tvungna att köpa oss ett par grekiska skinnsandaler också. Så enkla och samtidigt så snygga.

 

 

Badskor. Skopelos.

 

Badskor är väl inte det vackraste, men jag är glad att vi hade dem med oss. Skönt att inte behöva tänka på vassa stenar eller brännhet sand. Förresten så var vi nästan ensamma på stränderna så ingen såg våra fula badskor.

Så här mycket folk var det på en av stränderna. Det är på början av kvällen och vår första dag med bil, så vi bara körde runt och ville liksom inte att dagen skulle ta slut. Allt är ju så nytt och spännande. Det är lite svalare nu så vi badar inte utan fyller fickorna med sten. Tillbaka i Skopelos stad hjälpte hotellägaren mig med parkeringen. Fickparkering i brant, riktigt brant backe, är inte min grej.

 

Stranden på Skopelos tidig kväll.

Stranden tidig kväll.

 

Oj, vad spännande med en egen grotta. Tyvärr hittade han inga skatter från antiken, men väl skön skugga. Vi snorklade och bara njöt av att vara helt ensamma. Jordgubbarna och yogurten åt vi vid strandkanten med fötterna i det kristallklara vattnet.

 

Skopelos. Grotta på stranden.

Grotta på stranden.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera