Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Zakynthos i mitt hjärta. Del 2.

PORTO ROMA ligger alldeles nedanför Daphnes Apartments. Det är en smal strand med kristallklart grönblått vatten. På eftermiddagen när de flesta lämnat stranden blir platsen nästan magisk. Det blir vindstilla, vattnet blir kristallklart, färgerna förstärks och ett lugn infinner sig. TIPS! Rekommenderas att sitta i skuggan på Nikos Taverna och blicka ut över den vackra viken med den lilla hamnen längst till höger och njuta av den hemlagade maten som Yianna lagar.

 

Porto Roma beach på Zakynthos.

 

 

Porto Roma beach på Zakynthos.

 

GERAKAS BEACH är en stor vacker men väldigt varm sandbukt i närheten av Porto Roma. Detta är en av de stränder där man kan se sköldpaddsnästen lite varstans på stranden. Där är ofta väldigt mycket folk men sanden är väldigt skön och det finns fina snäckor. TIPS! Åk dit tidigt på förmiddagen för att få tag på parasoll och solstolar innan allt folk kommer och det blir för varmt.

 

Gerakas. Zakynthos.

 

BANANA BEACH På denna långgrunda finkorniga sandstrand slipper du trängas med andra. Havet skiftar i en massa vackra grön-blåa nyanser och det är ofta en behaglig bris här. På Kahlua Bar kan du äta en underbar Chief Salad med kyckling samtidigt som du njuter av den vackra utsikten.

 

Banana beach- Zakynthos.

 

 

SKOPOS är berget som ligger i närheten av Argassi och där finns en underbar liten vit korskyrka från 1624 på toppen. Den heter "Vår Jungfru Skopiotissas kyrka". Det är Zakynthos enda kyrka med kupol. Enligt den grekiska mytologin så levde jaktens gudinna Artemis på detta berg. Efter en slingrande färd är man på toppen och har en storslagen utsikt över ön och havet! Numera finns det en lien kiosk däruppe som säljer dryck m.m.

BOCHALI heter berget ovanför Zakynthos stad och där ligger en restaurang, glassbarer, cafeer, en kyrka samt den gamla fästningen Kastro från medeltiden som är väl värd ett besök. Det är en trolsk stämning innanför den gamla ringmuren i när man går i skuggan av de stora tallarna och ser alla ruiner. Man har en fantastisk utsikt över staden här uppifrån. TIPS! Åk hit vid fyra tiden på eftermiddagen och sätt er vid ett bord under parasollen, njut av den underbara utsikten och svalka er med de goda kulglassarna de säljer i någon av glassbarerna.

 

Zakynthos stad.

 

ZAKYNTHOS STAD är relativt nybyggd pga. den stora jordbävningen 1953 och saknar den charm som andra grekiska äldre städer har. De gånger vi ätit på någon restaurang runt torget har vi blivit besvikna på både mat och service. Bättre då att äta middag uppe på Bochali och få blicka ut över stadens ljus och kanske se fullmånen spegla sig i havet.

 

Zakynthos stad.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera