Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En minitripp till Paleochora. Del 2.

Efter en snabb rundvandring i byn, där den starka vinden kom från söder, kollade vi karlar in ett lämpligt kafenio för dagens första raki. Damerna däremot bestämde att lämpliga studios fanns att få på Lissos Hotel vid infarten för 35 €/natt.

 

Lissos Hotel. Paleochora.

Lissos Hotel.

 

Vi hamnade på Kafé Kosmogonia, som bjöd utmärkt goda gåsar (utan smör) med tomatröra och fetaost till nästa raki.

 

Kafé Kosmogonia. Paleochora.

Kafé Kosmogonia.

 

Den TV-sända matchen Ofi-Olympiakos kunde vi dock inte se där, utan efter stödvila på hotellet, gick vi kl. 19 till kafenion mitt emot, Goniakon. Olympiakos spelade 0-0 och gick vidare till cupfinal. Jag var under resan försedd med olympiakoskeps. Den gav anledning till mycket snack och skämt med fotbollsintresserade. "Dubbla priset" löd budet från Panathinaikosanhängare. "En gratis raki" från dem som gillade Olympiakos. Damerna gick under tiden till Karakatsanis och drack kaffe och åt glass.

På vägen hemåt blev vi invinkade av en glad flicka på Freedom Street. Christina var en pratglad och söt rumänska, som det var lätt att skoja med. Männen på kaféet såg mera tillknäppta ut, framför allt ägaren Felix, men vi fick en trevlig avslutning efter en blåsig eftermiddag i byn. Hustrun rekommenderar rakomelo! Den var både stor och god.

 

Paleochora.

Kvällsvy.

 

 

Efter en tidig promenad till bagaren fixade vi egna frukostar på rummen. Kl. 09.30 var vi redo för långpromenad längs stränderna och i byn. Det var dock fortfarande stark sydlig vind.

 

Paleochora.

Rundvandring

 

Kaffet intogs på Karakatsanis. Vi hade inte mer än hunnit sätta oss förrän kommunalpersonal anlände med lastbil och utrustning för att ta bort de stolpar av trä, som tidigare varit kombinerade för el, telefon och belysning. Nu när man gjort boulevard har ledningarna grävts ned i gatan. Det blev uppvisning inför åtskilliga bybor.

 

Paleochora.

Stolpdragning.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera