Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Öluffa i Kykladerna. Tinos, Syros & Kithnos.

Luffade gjorde Bea 39 år, Andreas 37 år, Agnes 11 år och Ruben 9 år. Resekompisar under delar av resan var familjerna Andersson, Ledman och Johansson-Nordmark. Alla inblandade bor i Umeå!

Detta var vår sjunde båtluff sedan barnen föddes. De första tre luffarna höll vi oss i Cykladerna, men så har vi provat Sporaderna (1 ggn) och Östra Egiska (2 ggr). Trots att favoriterna de sista åren hetat Fourni och Ikaria, så kände vi oss ändå sugna på att återvända till Cykladerna igen. Och det gjorde vi med besked!

6 öar satte vi våra fötter på under våra 19 dagar i Grekland. Det kan låta mycket, och det blev definitivt fler än vi hade räknat på. Men så kan det vara när färjor inte riktigt stämmer, boendet är liiite för dyrt eller stämningen inte helt infinner sig. Vi är dock helnöjda med luffen och semestern, som alltid i Grekland!

Athen/Tinos, 30 juni - 3 juli
Vi landade tidigt på morgonen och tog bussen till Rafina. Allt klaffade och vi hade till och med tid för ett dopp innan den snabba färjan tog oss till Tinos. Vi hade bokat hos Nikoleta, och på hennes fina innergård väntade vännerna från Umeå, som var på väg hem till Sverige igen. Vi fick några fina - och blåsiga - dagar tillsammans på Tinos, där vi badade, körde runt och kikade på gulliga byar, och försökte övervinna vinden på olika sätt. Dessutom åt vi fantastiskt god mat och såg Spanien spöa Italien i VM-finalen. Vi fick också träffa Kalimera-veteranen Lissi, som hade många tips om söta byar och fina stränder, där vinden kunde tänkas blåsa lite mindre.

 

Ett blåsigt Tinos.

Ett blåsigt Tinos.

 

 

Tinos. Långbord.

Långbord!

 

För mig var det ett kärt återseende, eftersom det var på Tinos min Greklandskärlek föddes 1990, men vinden påverkade oss för mycket och vi bestämde oss för att återvända till en annan favoritö: Syros.

Syros, 3- 7 juli
På Syros njöt vi livet goda dagar. För tredje gången bodde vi på Argo Studios i Kini. Fortfarande att rekommendera! Jättefräscht boende och stora uteplatser att nyttja för oss som på Syros var 9 personer. Stränderna var dock fulla med folk, något som vi inte varit med om förr. Så var det också vår första juli-resa någonsin. Sista kvällen intog vi Ermoupolis, som är en fantastiskt mysig stad.

 

Ermoupolis. Syros.

Ermoupolis på Syros.

 

För oss är Syros och Kini verkligen en ö och by att återvända till - särskilt i goda vänners lag. Så här i efterhand var det kanske de tre bästa dagarna på semestern. Kanske. För sedan tog vi oss vidare till...

...Kithnos, 7 - 10 juli
"Så himla mysigt", sa vi när vi steg av färjan i Kithnos
. Och det var det! Så himla mysigt! Stränderna på ön var inget att skriva hem om, men allt är ju badbart i Grekland, eller hur? Vi bodde flott i en 2-rummare med utsikt över hamnen, och jag fick öva min grekiska eftersom värdinna inte pratade engelska så gärna.

Vi hyrde bil även här och badade i varma källor, gick i smala gränder och hittade fler stränder där snorklarna kom väl till pass. En kväll var det konsert på en av tavernorna, en kretensk artist spelade hela natten. Ön är ständigt omringad av segelbåtar och katamaraner, ett första stopp för många seglare som tagit båten från Lavrio och är på väg vidare ut i ö-världen.

 

Kythnos. Room with a view..

Room with a view.

 

Kythnos i skymningen.

På Kithnos sa vi farväl till våra resekamrater och tog sikte på Milos - också ett återbesök.

 

Resebrevet fortsätter »

 

Tinos på Kalimera » | Syros på Kalimera » | Kythnos på Kalimera »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera