Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Påskresa till Kalymnos och Rhodos. Del 1.

Det var dags att uppfylla en av gamla drömmar, som man hade haft i några år. Nämligen att fira påsk i Grekland. Kalymnos kändes som ett naturligt val, eftersom det är vår äldsta "hemö" och att vi har goda vänner där.

Påsken var ju "sen" förra året. Första veckan i Maj, så sommarvädret hade redan kommit.
Vi åkte hemifrån den 28:e April via Rhodos, eftersom jag hittade biljetter till bra pris dit och flyg till Kos hade inte startat ännu. När vi landat på Rhodos tog vi bussen till stan och hade god tid på oss och äta lunch innan vi släpade väskorna till hamnen och Blue Star som skulle ta oss till Kos. Båtresan tog 3 timmar. Havet var stilla och vi fick uppleva en vacker solnedgång när vi närmade oss Kos.

 

Blue Star. Rhodos.

 

 

Mastichari. Kos.

 

Sen blev det taxi till Mastichari där vi också hann äta lite innan snabbbåten till Kalymnos gick. I Pothea väntade taxi på oss för vidare färd till Myrties och hem till Nefeli. Klockan hade hunnit bli närmare midnatt, en det var en fin resdag trots massa olika byten av färdmedel! Det var trevligt återseende med familjen där. Trädgården var så gott som klar för säsongen, bara lite gallring och småjobb kvar. Det var bara vi och ett annat par som var gäster än så länge.

 

Nefeli. Kalymnos.

 

Nefeli. Kalymnos.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2023 Janne Eklund/Kalimera