Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Ett annat Aten och Pireus. Del 1.

Här kommer ett fotocollage från två platser som vi som vi tycker väldigt mycket om. Många har sin uppfattning klar om båda städerna men lite bortom de värsta turiststråken finns vardagen och den älskar vi. Slitet? JA! Nerklottrat och fullt av grafitti? JA! . Mysiga caféer och tavernor? JAA! Häftiga affärer som har ALLT och som oftast är så fulla att man knappt inte vågar gå in där? JAA! Människor som är så otroligt vänliga och hjälpsamma? JAAA!

Mina foton är kanske inte de typiska från Aten men det är en kärleksförklaring till en stad jag älskat från första gången jag var där 1995. I allt det slitna och i den ekonomiska krisen finns en värme och glädje som är helt förunderlig.

Vi bodde på Epidavrou, alldeles nära saluhallen ,och den gatan är uteslutande en gata med små butiker som har allt och som nästan alla har innehavare från andra länder. Tänk, hela världen på en gata. Det är fantastiskt! När alla stängt sina affärer och dragit ner plåtjalusierna framför dörrarna förvandlas gatan till ett grafittigalleri eller ”klottervägg”. Jag lovar, det finns inte en kvadratmeter som inte är målad. T o m varubilarna kan vara målade. Sammanlagt under våra fem dagar i Aten promenerade vi i 10 stadsdelar och i många var det backigt, tro mig.

Vi var också uppe på Lykavittos och på Akropolisklippan. Sen njöt vi vackra Pireus i fyra dagar och där fanns lugnet och havet och de fina hamnarna. Bilderna kommer inte i kronologisk ordning och de är både från vanlig kamera och mobilkamera.

 

Frukost på hotellterassen.

Frukost på hotellterassen.

 

Nästan som i Paris fast i Psirri.

Nästan som i Paris fast i Psirri.

 

 

Café i Thissio. Aten.

Café i Thissio.

 

Café i Pangrati. Aten.

Café i Pangrati.

 

Grafitti i Psirri. Aten.

Grafitti i Psirri.

 

Grafitti även i Exarchia. Aten.

Grafitti även i Exarchia.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera