Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Samos på våren. Del 1.

Den 11 maj åkte vi till Pythagorion på Samos för en veckas semester, vår första resa till Samos. Vi hade bokat en flygstol med Fritidsresor och boende på Remezzo Studios som ligger alldeles i slutet av hamnpromenaden. Vi gillar att bo centralt och gärna ha lite folkliv att beskåda från balkongen så vi var helt på det klara med att ska vi till Pythagorion så ska vi bo vid promenaden.

Boendet hittade jag via Kalimera naturligtvis! Det finns 3 studios i huset och ägarna bor själva på övervåningen. Dock var det inget kök i vårt rum utan det låg i anslutning, man var alltså tvungen att gå ut i "korridoren" för att komma in i köket. Men det var helt ok ändå, vi var dessutom enda gästerna i stort sett hela veckan. I övrigt ett bra boende med trevliga ägare och ett kanonläge om man vill bo centralt.

Vädret under vår vecka var ganska bra, dock lite svalt både dagar och kvällar. Ovanligt svalt enligt befolkningen som vi pratade med. Vi har gjort ganska många resor till Grekland just den här tidpunkten och denna resa var nog den kallaste vi upplevt. Dessutom blåste det ganska mycket också, förutom den dagen vi anlände och hemresedagen. Men vi var nöjda ändå, semester i Grekland blir alltid bra oavsett väder!

 

Utsikt från Remezzo Studios i Pythagorion.

Utsikt från vår balkong. Eftersom vi var här tidigt på säsongen så var det absolut inget störande ljud från tavernor och caféer i närheten. Kanske är det annorlunda och mera liv längre fram i säsongen.

 

 

Pythagorion. Samos.

Det var även trevligt att sitta och se fiskebåtarna som kom in med dagens fångst.

 

Pythagoras. Samos.

Pythagoras himself. Hit var det en strid ström av folk varje dag som var fram och fotade. Vilket vi ju också gjorde förstås!

 

Trappor i Pythagorion på Samos.

En hel del mysiga gränder finns det i Pythagorion, och en hel del trappor. Men det är bara en del av byn som är kuperad, resten av ganska flack.

 

Trappor i Pythagorion på Samos.

 

 

Trappor i Pythagorion på Samos.

Det blåste ganska svala vindar under hela veckan, så att ligga på stranden var inte så alltid så behagligt. Därför blev det mycket promenader runt om i byn. Men det gillar vi, och det är en mysig by att gå runt i.

 

Potokaki. Samos.

Vi gick ut till Potokaki också flera gånger. Inte så mycket folk på stranden här. Skulle tro att de flesta låg vid hotellpoolerna i stället. Provade även att bada här och det var riktigt skönt i vattnet. Eftersom det blåste svala vindar så var det faktiskt skönt att krypa ner i havet. Vi hade en termometer med oss ut en dag och det var 21 grader både i luften och i havet! Helt ok badtemperatur med andra ord.

 

Flygplan landar vid Potokaki beach. Samos.

Ganska häftigt att vara på stranden och se när planen åker förbi alldeles ovanför!

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera