Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

En vårresa till Tinos. Del 1.

2-13 april

Efter en jobbig period under höst och vinter så kändes det helt underbart att få rensa hjärnan och rena själen med en vandringsresa till Tinos. Maken Claes ville inte åka med då han hade mycket om sig härhemma och han är dessutom inte lika förtjust i att vandra som jag , så vi var båda nöjda med att jag åkte ensam. Det var ju tre år sen jag senast åkte själv så det kändes som om det var dags nu.

Eftersom det varit båtstrejk flera gånger förut när vi åkt till Grekland (senast maj 2013), så bekymrade jag mig inte nämnvärt före avresan. Det finns ju hotell i Rafina. Så när jag klev av bussen där förstod jag direkt att det inte var någon resa den kvällen. Ingen båt och inga bilar eller lastbilar. Det blev en natt på Corali istället. Det gjorde mig inget och jag hade en trevlig kväll med god mat och trevligt prat på stamtavernan nere i hamnen, där vi alltid äter på ut-och hemresa.

Mitt fotoresebrev är mest koncentrerat på tre vandringar som ni får följa med på och gillar ni inte blommor så kan ni sluta läsa och titta direkt. Det blommade överallt och aldrig har jag sett Tinos så vacker och inbjudande som nu. Vädret var perfekt för vandring.

Att Nikoleta nu hade väldigt gott om tid för umgänge var ju jättetrevligt och vi umgicks mest varje kväll. Det blev sittningar på LeCaffé och flera gånger var dottern Clery med också. Håll tillgodo med bilderna från en väldigt härlig resa. I november hoppas jag att oliverna är färdiga att skördas och då åker jag tillbaks.

 

Kvällspromenad i Rafina.

Kvällspromenad i Rafina.

 


Arabica Pita hos Xassan i Tinos stad.

Hemma igen! Arabica Pita hos Xassan i Tinos stad.

 

Öde gränder i Chora. Tinos.

 

Blommor överallt. Tinos.

Blommor överallt.

 

Slitna dörrar är så vackra. Chora. Tinos.

Slitna dörrar är så vackra. Chora.

 

Nikoletas trädgård. Tinos.

Min oas - Nikoletas trädgård.

 


To Zeuki har verkligen fin miljö att äta i. Tinos.

To Zeuki har verkligen fin miljö att äta i.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera