Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Resa till Aten, Mykonos, Naxos & Santorini. Del 3.

20 juni och midsommarafton. Upp med tuppen för att med t-bana ta oss ner till Pireus och kl 7.30-båten till första ön på vår ö-luff - Mykonos. Om Atens t-bana är fräsch ser man att förortsområdet kring Pireus är mer slitet med mycket klotter på tåg och slagord längs väggar. Vi blev vilseledda av en hamnvakt i Pireus men hittade rätt färja till slut. Där blev det sittplats i aktern och frullebröd som vi köpt med oss vid tågstationen. Med en kopp kaffe från båtens cafeteria i handen gled vi ut med soluppgång över Pireus.

 

Pireus. Mykonos.

Bye Pireus.

 

 

Mykonos

 

Vid bokning via internet har man numera bättre koll på vad man får för rum och förmodligen i många fall även billigare. Vi hade dock bestämt oss för att boka rum på Mykonos på det gamla hederliga sättet, dvs av en av personerna som väntade vid hamnen. Därför vi stod i middagshettan och myllret och tittade på diverse pärmar och slitna plastinbakade bilder som ägarna visade upp och försökte förföra oss med.

Efter en relativt kort diskussion mellan två olika alternativ bestämde vi oss för Eleupheria Theoharis erbjudande. Det skulle vara ett litet pensionat i centralt läge för 40€ natten, mer än så visste vi inte förutom några bilder. Det visade sig vara alldeles bakom stans busstation – eller rättare sagt vid vändplatsen där bussen stannade – på en liten bakgata i lugnt läge nära de berömda väderkvarnarna.

 

Eleupheria Theoharis. Mykonos.

Eleupheria Theoharis.

 

Midsommar på Mykonos.

Glad Midsommar.

 

In med ryggsäckarna på rummet och sen iväg till närmaste strand i byn då det hunnit bli eftermiddag. Det var inget vidare bad och det luktade dessutom ganska illa där. Desto mysigare att äta en sen lunch och istället för midsommarsnaps blev det en ouzu med is. Lite senare även en midsommardrink

Sen gick vi runt i gränderna där det är lätt att förirra sig där, men också lätt att komma tillrätta igen. Bara att njuta av tillvaron och förflytta sig i ett rus av lugn efter storstaden Aten. Vi blev verkligen positivt överraskade av Mykonos charm och de vita husen med sina rundade hörn.

 

Chora. Mykonos.

Gränder i Chora.

 

 

Katt i Chora.

Katt i Chora.

 

Charmigt värre är det att gå längs vattnet i olika delar av byn och njuta av doften från saltvattnet.

 

Mykonos stad på kvällen.

Mykonos stad på kvällen.

 

Resebrevet fortsätter »

HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera