Meloner vid Romanos beach på Peloponnesos

Jag kan inte undgå att dela med mig av denna "lilla" händelse som inträffade när vi startade vår båtluff med 14 dagars billuff på Peloponessos. Vi hade så småningom hamnat på Romanos beach som ligger strax norr om Pylos, där vi hyrde ett hus med garage för 40 euro/natt.

 

Hotell Romanos beach. Peloponnesos.

Huset vi hyrde i Romanos.

 

Denna solskenshistoria inträffade när vi skulle åka och handla och hamnade bakom ett traktorekipage fullastad med nyskördade meloner. Vägbredden på denna sträcka inbjöd inte till omkörning varken mentalt eller fysiskt så det var bara att avvakta bakom i ca 25 km/h. Efter en stund så blåste kepsen av på en av killarna som satt på flaket och då stannade vi och plockade upp den. Traktorn hann köra 200 m innan chauffören hörde killarnas rop att han skulle stanna.

 

Meloner. Peloponnesos-

Melonkillarna på traktorn.

 

 

När vi kom ikapp med kepsen viftandes utanför bilfönstret så gick en av killarna och hämtade mössan samt tackade oss. Sedan hände det som har etsat sig fast i våra huvuden; därefter började alla tre killarna att fylla vår bil invändigt med meloner inklusive passagerarsidan där min fru satt. Och som ni både vet och ser så är det inga små meloner som växer härnere. Men vad vi skrattade åt denna händelse och gör det fortfarande. Dessutom blev det mycket bra bilder.

 

Fru med meloner i bil på Peloponnesos.

Fru med meloner i bil.

 

Hälsningar Tomas N

Peloponnesos på Kalimera »

HEM

SÖK

FORUM

E-GUIDER

BOKA HOTELL

BOKA BÅTBILJETT

BOKA HYRBIL

© 1997-2020 Janne Eklund/Kalimera