Kalimera - ditt fönster mot Grekland och de grekiska öarna.

ÖVÄRLDEN FASTLANDET INFÖR RESAN UNDER RESAN ÖLUFFA
OM GREKLAND FORUM E-GUIDER BOKA HOTELL SÖK

Semester på Karpathos. Del 2.

Ammos i Lefkos. Karpathos.

Ammos i Lefkos.

 

När vi skulle hem bokade vi taxi, trodde vi skulle åka själva men vi blev ett par till – de skulle till flygplatsen så vi åkte dit först och sen till Pigadia. Kul med sällskap, få se lite mer av ön och prata med andra svenskar. Resan från Lefkos kostade 20 €.

När vi kom tillbaka till Pigadia var det väldigt blåsigt så den dagen fick det bli poolen, annars väljer vi alltid havet i första hand. Denna resa var det faktiskt lätt regn och blåst några dagar men det gjorde inget.

 

Shopping i Pigadia. Karpathos.

Shopping i Pigadia.

 

 

Innan vi åkte till Karpathos hade vi hört talas om att det skulle finnas en grotta, ”Poseidons grotta” som ska vara sevärd. Vi sökte lite på nätet och planerade att gå till den, en av dagarna som var lite svalare passade vi på. Grottan ligger 1,2 km från korsningen ovanför Pelagos, vägen mot ”Garden Villa” och sedan ca 500 meter efter ”Garden Villa” hittar ni grottan. Den är dock svår att se, har därför med en bild på själva vägen…. Stigen upp är märkt med blå pilar men de syns knappt inte men man ser att det är en stig och det är bara att följa den. Finns en del fina snäckor/fossiler att titta på. Skön promenad, kul att se grottan och fint landskap. Glöm inte att titta upp mot bergväggarna, vi såg en del getter som vi inte förstår hur de kunde ta sig upp till vissa avsatser!

 

Poseidons grotta på Karpathos.

Poseidons grotta på Karpathos.

 

En annan dag letade vi upp det arkeologiska museet i Pigadia, som vi inte visste fanns... Museet ligger bredvid stadshuset och har öppet 9.00-13.00, alla dagar utom måndagar. Det kostar 6€ för 2 personer att gå in och det är värt pengarna. Finns en del fina saker att se, tyvärr får man inte ta kort inne och inte heller finns det vykort på sakerna att köpa så vi kunde bara ta kort utanför.

 

Arkeologiska museet i Pigadia. Karpathos.

Arkeologiska museet i Pigadia.

 

Resebrevet fortsätter »





HEM

OM KALIMERA

STÖD KALIMERA

COOKIES

SÖK

E-GUIDER

BOKA HOTELL

ENGLISH

© 1997-2024 Janne Eklund/Kalimera