Vi har också lärt oss att är "på grekiskt maner", dvs smårätter, dela med sig, beställa in när något tar slut. Det lärde jag mig av "seniorerna" här på Kalimera! (Tack för det tipset - bland många andra bra tips!)
Biff äter vi härhemma, jag lagar den bäst, vi har helt börjat äta grekisk vardagsmat när vi är i Grekland, långkok, ugnsrätter. En ny rätt varje år - minst! Förra året presenterade Kickh en ny rätt som jag inte kommer ihåg namnet på, men det var bläckfisk, ungskokt, med oliver, tomat, lök. Mört, fint, det hade jag aldrig vågat beställa innan!
Och en annan rätt som förr sambon i smaken - staka! Det blev hans favorit, vissa servitöter kunde skaka på huvudet lite...
Svärfar envisas med att äta schitzel och biff etc och så surar han när det inte är som han är van vid. Gamla hundar...
Jo, och det blir mycket billigare på detta viset, husmanskost kostar hälften av vad en biff kostar. Men det valfritt hur man väljer att leva, äta, bo etc!